Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας, αλλά και για τις δράσεις της Ομοσπονδίας, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος.

“Η κίνηση είναι υποτονική. Αυτό οφείλετε στην ψυχολογία των πολιτών που έχει τον φόβο του κορωνοϊού και επηρεάζει τις μετακινήσεις και τη διάθεση του. Ο καιρός δεν βοήθησε την εστίαση και τώρα είμαστε στην αναμονή της τουριστικής περιόδου. Η ελπίδα υπάρχει”.

Μιλώντας για την παραλιακή ζώνη ο κ. Χατζηχρήστος είπε πως υπάρχουν κάποια προβλήματα με όσους δραστηριοποιούνται στην εστίαση. “Τις αποφάσεις τις βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ. Ο πρόεδρος του ΟΛΚ και η διευθύνουσα σύμβουλος έχουν δείξει διάθεση. Καταφέραμε το ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο καθένας να δοθεί σε δόσεις. Αυτό που πιέζουμε είναι να μειώσουμε το κόστος των τελών για το 2020 και να κοιτάξουμε τα επιπλέον μέτρα που θα χρειαστούν για να κάνουν τη δουλειά τους οι επιχειρήσεις και να μην μας το χρεώσουν. Σαν πρώτη ένδειξη ήταν αρνητική από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά πιέζοντας θα καταλάβουν ότι είναι μονόδρομος, ενώ στοχεύουμε και στην πολιτική βούληση. Θα δούμε πως θα πάει η συνάντηση που θα έχουμε με τον ΟΛΚ ώστε να πάμε και στους βουλευτές. Δε νοείται η μισή πόλη που είναι στη δικαιοδοσία του δήμου να πάρει μέτρα ελάφρυνσης και η άλλη που ανήκει στον ΟΛΚ να μην αναγνωρίζει κάτι τέτοιο”.

Επίσης η Ομοσπονδία σκοπεύει να αλλάξει τα 27 banner με μηνύματα που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία και πλέον θα καλωσορίζει (σε διάφορες γλώσσες) τους ξένους επισκέπτες στην πόλη μας και δίνοντας παράλληλα μεγάλη σημασία στα θέματα προστασίας.

Ακούστε τι είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας στο Lobby 101.8 από το 1.39.23

Προηγούμενο άρθροΟ Θόδωρος Μαρκόπουλος για τον τουρισμό, τα έργα σε Τενάγη-Θάσο και την ζημιά στα αγροτικά προϊόντα
Επόμενο άρθροΚαι νέα λαϊκή αγορά στην Καλαμίτσα