Κανονικά λειτουργεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας παρά την κακοκαιρία. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης σημείωσε ότι η υπηρεσία τους λειτουργεί αδιάλειπτα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο καιρός είναι λίγο δύσκολος για τα παιδιά που δουλεύουν έξω αλλά βγήκαν κανονικά με τις βροχές για τα απορρίμματα. Με τους οδοκαθαριστές στις γειτονιές λόγο έχουμε θέμα αφού δεν μπορούν να δουλέψουν μ’ αυτόν τον καιρό οπότε θα πάμε για αύριο- μεθαύριο που στρώνει σιγά- σιγά ο καιρός. Κανονικά, όμως, εκτελούνται όλα τα δρομολόγια και για τα ογκώδη αντικείμενα και για τα χόρτα που μαζεύουμε απ’ έξω. Υπάρχει συνεργείο που βλέπει τα φρεάτια στις συνοικίες που είχαμε θέματα την προηγούμενη φορά. Καθαρίζει τα φερτά υλικά και κανονικά δουλεύουμε. Είναι η μόνη υπηρεσία που ό,τι καιρό κι αν κάνει πρέπει να δουλέψει. Και δουλεύει».

ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Για τα ογκώδη αντικείμενα που βγάζουν οι δημότες έξω πρόσθεσε ότι «δεν θα σταματήσει αυτό. Αυτή είναι η καθημερινότητα. Από ‘δω και πέρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κι αυτό, γι’ αυτό και έχουμε πει ότι του χρόνου πρέπει να το δούμε διαφορετικά. Να σταματήσουμε να τα μεταφέρουμε σε σημεία μεταφόρτωσης και να πηγαίνουμε κατευθείαν στον ανάδοχο ο οποίος θα πάρει την εργολαβία για τη διαχείριση των αντικειμένων αυτών. Προσπαθούμε να είμαστε λίγο πιο ενεργοί και να βγάλουμε επιπλέον φορτηγά. Βλέπω πώς έχουμε μια τάση υπερβολής. Αυτήν τη στιγμή που τα καταφέρνουμε καλά, υπάρχουν μερικοί όγκοι που είναι ξεχασμένοι διότι δεν έχουμε ειδοποιηθεί. Η διαχείρισή τους πιστεύω ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Το θέμα είναι η αποθήκευσή τους και η διαχείρισή τους όσον αφορά την ανακύκλωση. Εκεί θα δούμε του χρόνου τι γίνεται και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τα απορριμματοφόρα είπε ότι «είναι κανονικά. Έχουμε μόνο τα προβλήματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα. Κάποιες μικρές βλάβες που επισκευάζονται και την επόμενη μέρα είναι έτοιμα να βγουν.

Όσο για το προσωπικό, όλοι οι δήμοι όσα άτομα και να έχουν δεν φτάνουν για να γίνεται σωστά η δουλειά. Προσπαθείς και παλεύεις με το υπάρχον προσωπικό. Και 100 άτομα παραπάνω να έχεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή βάση για άλλες δουλειές στην καθαριότητα. Υπάρχουν πολλά που έχουμε να κάνουμε, δεν είναι μόνο οι κάδοι».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Ο Δήμαρχος Καβάλας δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ και να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για το δήμο και τους δημότες
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ: Δημιουργία μητρώου Πολιτών