Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Σωτήρη Τόττη οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μέσα στο σχολείο, στις αίθουσες. Στα διαλλείματα θα μπορούν τα παιδιά να τη βγάζουν, άλλωστε θα βγαίνουν εναλλάξ οπότε δεν θα υπάρχει συνωστισμός. Για να μπει κάποιος στο σχολείο σε στεγασμένο χώρο και τις αίθουσες θα πρέπει να φοράει μάσκα. Ο νόμος λέει ότι σε περίπτωση που έρθει παιδί το οποίο αρνείται να φορέσει τη μάσκα, τότε αυτό φεύγει και παίρνει απουσία. Αν κάποιο από τα παιδιά ξεχάσει να πάρει μαζί του τη μάσκα πιστεύω ότι το σχολείο θα διαθέτει εφεδρικές μάσκες για να του δώσει.

Μάσκες δεν έχουμε προμηθευτεί ακόμη (σ.σ. μέχρι το πρωί της Παρασκευής). Είχαν πει ότι θα είναι παραδοτέες μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εμείς περιμένουμε να έρθουν διότι τη Δευτέρα υπάρχει ο Αγιασμός.

Σε κάθε αίθουσα το ανώτατο όριο είναι 28 μαθητές. Όταν η υπουργός μίλησε για 17 άτομα εννοούσε το μέσο όρο σε όλη την Ελλάδα. Δεν είπε για 17 άτομα ανά τάξη. Προσωπικά έτσι αντιλαμβάνομαι το μέσο όρο, υπολογίζουν τους μαθητές στην Ελλάδα κάνουν μια διαίρεση και προκύπτει ο αριθμός. Αλλά δεν είναι έτσι διότι σε πολλά τμήματα ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα θα έχουμε και μεγαλύτερα τμήματα, μέχρι 28».

Προηγούμενο άρθροΑίσιο τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης της 14χρονης Ραφαηλίας
Επόμενο άρθροΚανονικά λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας από 1 Σεπτεμβρίου