Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας και με τοπικούς εικαστικούς ζωγράφους, προέβησαν στην τοποθέτηση πινάκων ζωγραφικής στους κοινόχρηστους χώρους του κτηρίου του Διοικητηρίου της Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, μετά την τοποθέτηση των εν λόγω έργων τέχνης, δήλωσε τα εξής: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας αλλά και τους μεμονωμένους Καβαλιώτες και καβαλιώτισσες καλλιτέχνες – ζωγράφους, όπως τον Θέμη Κελέκη, την Λέλα Γράσσου, τον Τάσο Καραπαζόγλου, τον Αριστοτέλη Δελληγιανίδη, για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία να χρησιδανείσουν κάποιους πίνακες ζωγραφικής στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προκειμένου να στολίσουν τους κοινόχρηστους χώρους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε μία διαρκή έκθεση τέχνης, επιλέγοντας έναν συνδυασμό δέκα επτά (17) έργων, αντιπροσωπευτικά των πιο χαρακτηριστικών ρευμάτων.

Παίρνοντας αυτή την πρωτοβουλία πιστεύω ότι, όχι μόνο ομορφύναμε τον χώρο του Διοικητηρίου, όπου περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά δίνουμε και το ερέθισμα και στους συμπολίτες μας που επισκέπτονται το εν λόγω κτήριο για συζήτηση, δημιουργία, και διεύρυνση των σκέψεών τους.
Επίσης προσκαλώ και άλλους Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες ζωγράφους και καλλιτέχνες που επιθυμούν να προσφέρουν κάποιο έργο τους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου, είμαστε ανοικτοί για οποιαδήποτε συνεργασία».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε το έργο ανακαίνισης του ΕΚΑΒ Καβάλας
Επόμενο άρθροΔιενέργεια rapid tests στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ- Όλα αρνητικά