Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Μπαμπατζίμ, που παράγει τα διάσημα τσίπουρα και ούζα.

Η εταιρεία Μπαμπατζίμ ξεκίνησε από τον παππού του, Σταύρο Μπαμπατζιμόπουλο το 1875 στην Κωνσταντινούπολη. Με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 έφτασε στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ο εγγονός του ιδρυτή, Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης το 1958 και έζησε μια κινηματογραφική ζωή.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Στεφανή, με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Χρήστο. Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα, στην περιοχή του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

Το 1984 εμφάνισε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος. Το 1988 ο Μπαμπατζιμόπουλος παρουσιάζει πρώτος το Τσίπουρο Μακεδονίας, ενώ το 2000 άνοιξε το επισκέψιμο οινοποιείο.

Δήλωση Μακάριου Λαζαρίδη:

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για την απώλεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με όραμα και μεράκι.

Αγάπησε τον τόπο του, αξιοποίησε τις δυνατότητες της περιοχής, κυνήγησε το όνειρο του και πέτυχε.

Η ζωή και η πορεία του ας γίνουν παράδειγμα για όλους.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Προηγούμενο άρθροΈφυγαν αγκαλιασμένοι από τη ζωή στο κρεβάτι τους – Η ιστορία που ραγίζει καρδιές τα φετινά Χριστούγεννα!
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΑΑΔΕ για συγκεκριμένες εργασίες στις ΔΟΥ