Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, την εργασία και την οικονομία στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων θα παρουσιάσει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο,τι σώσουμε από τη φετινή σεζόν θα είναι καλό, άλλα δεν θα είναι αρκετό για να μας κρατήσει ευτυχισμένους. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα” δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πάρης Παρασχούδης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης (19/5).

Η κυβέρνηση έχει στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα διεθνώς, λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού από τη χώρα μας. “Θα πρέπει να δούμε ποιες αγορές θα έχουμε φέτος. Ποια σύνορα θα ανοίξουν. Η εβδομάδα είναι καθοριστική. Θα αποφασιστούν πολλά πράγματα, όπως το πότε θα ανοίξουν τα σύνορα. Ακυρώθηκαν πολλές κρατήσεις. Να δούμε τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας για τα ξενοδοχεία για να δούμε τι άλλο θα χρειαστεί από αυτά που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για να συμπληρώσουμε και εμείς με προτάσεις. Βλέπουμε και τι κάνουν και οι άλλες χώρες” είπε ο κ. Παρασχούδης και σημείωσε πως μεταξύ άλλων πρέπει “να βοηθήσουμε το Κέντρο Υγείας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε τυχόν ύποπτα κρούσματα”.

Η “διάσωση” του τουρισμού, που δέχεται ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, και η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας αποτελούν τις μεγάλες προτεραιότητες-στοιχήματα του κυβερνητικού επιτελείου. “Σαν Οργανισμός Τουρισμού συνεχίζουμε τη καμπάνια μας μέσω διαδικτύου. Να μην χάσουμε επαφή με τους υποψήφιους πελάτες”, ενώ όταν ανοίξουν τα σύνορα και διευκρινιστούν ποιες είναι οι πτήσεις τότε θα επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι. “Αυτοί τη στιγμή δεν ξέρουμε. Μόνο σενάρια μπορούμε να κάνουμε”.

Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό ο κ. Παρασχούδης σημείωσε ότι “δεν περιμένουμε πολλά πράγματα. Πέρυσι είδαμε ότι αυξήθηκε ο ελληνικός τουρισμός”. Αυτό που ενδιαφέρει επίσης είναι έρθουν έσοδα στο κράτος φέρνοντας συνάλλαγμα από άλλες χώρες.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με τον δήμαρχο, ανθρώπους του τουρισμού και άλλων φορέων για την επόμενη μέρα του κλάδου και το πως θα εφαρμοστούν στην πράξη.

“Το ζητούμενο είναι πως θα κρατήσουμε το νησί μας ανοιχτό για να δείξουμε πως είμαστε εδώ. Να έχουμε καλή εικόνα για τις επόμενες χρονιές που και αυτές θα είναι δύσκολες” επεσήμανε.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάρης Παρασχούδης στο Lobby 101.8 από το 10.35

 

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση του Δημάρχου Καβάλας για την πορεία των έργων στους Φιλίππους
Επόμενο άρθροΕπίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση