Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου όπου συμμετείχαν και οι ξενοδόχοι της Θάσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη η επισκεψιμότητα στο περίπτερο ήταν εξαιρετική.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Έκθεση και οι παράλληλες συγκεντρώσεις πήγαν πάρα πολύ καλά. Περιμέναμε ότι η Έκθεση θα είναι μικρής έκτασης, παρ’ όλα αυτά η επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας ήταν αρκετά μεγάλη από τους φίλους και πελάτες της Θάσου στη Ρουμανία. Η Θάσος είναι ένα δυνατό όνομα στη ρουμανική αγορά και είναι η πρώτη επιλογή για όλους τους Ρουμάνους. Όλοι ψάχνουν να τη βρουν και πολλοί την έχουν ταυτίσει με την Ελλάδα γενικότερα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που ήταν οι be to be επιχειρηματικές συναντήσεις, είχαν αρκετά μεγάλη επιτυχία, όπως και η εκδήλωση που περιλάμβανε γεύμα με την παρουσίαση του νησιού στους δημοσιογράφους κι έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Η συμμετοχή ήταν παραπάνω από την αναμενόμενη κι αυτό μας έκανε εντύπωση, διότι ταυτόχρονα υπήρχε και το έκτακτο γεγονός της ημέρας που ήταν το Ουκρανικό. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στη Ρουμανία».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ

Πρόσθεσε ότι «όλες οι εκθέσεις κύριο λόγο έχουν όχι μόνο το περίπτερο αλλά τις συναντήσεις. Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά σ’ αυτές τις εκθέσεις. Είναι ένα σημείο συνάντησης, ανταλλαγής ιδεών, γνωριμιών και περαιτέρω αξιοποίησης αυτών των επαφών. Πάντα έτσι δουλεύουμε και γι’ αυτό οι εκθέσεις ποτέ δεν θα μπορέσουν να είναι εικονικές και να αποτελούν σημείο συνάντησης των επιχειρηματιών».

Για τα γεγονότα στην Ουκρανία είπε ότι «θα επηρεάσουν σίγουρα τη χώρα μας. Τώρα το θέμα είναι αν θα το κάνουν λίγο ή πολύ. Θα εξαρτηθεί και από τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Και δεν είναι μόνο τα άμεσα αποτελέσματα αλλά και τα έμμεσα. Αν ανέβει το κόστος ενέργειας και οι υποψήφιοι πελάτες μας έχουν παραπάνω υποχρεώσεις και δεν αρκεί το εισόδημά τους για να κάνουν διακοπές, αυτό θα μας επηρεάσει πάρα πολύ. Θα επηρεάσει το σύνολο της αγοράς. Θα είναι κάτι σαν την πανδημία».

Προηγούμενο άρθροΑνέστης Δημητριάδης: Στα ίδια στέκια θα ξαναβρεθούν οι θαμώνες των ΚΑΠΗ που ανοίγουν σήμερα 1η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΟι χειμερινές εκπτώσεις πέρασαν σαν να μην υπήρξαν για την Καβάλα σύμφωνα με τον Β. Λεμονίδη