Δεν συμμετείχε στην τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου καθώς θέλησαν να αποφύγουν το κόστος. Ο πρόεδρος της κ. Πάρης Παρασχούδης υπογράμμισε ότι θεώρησαν το κόστος μεγάλο σε σχέση με τα οφέλη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η Καβάλα συμμετείχε όπως και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Η Θάσος δεν συμμετείχε διότι κρίναμε ότι αυτό το έξοδο που το υπολογίζαμε κάπου στις 12-15 χιλιάδες ευρώ δεν θα είχε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Εξάλλου στο Βελιγράδι θα γίνουν αργότερα κι άλλες εκδηλώσεις πολύ καλές για να προωθήσει κάποιος το τουριστικό του προϊόν, όταν σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει. Είδαμε ότι σ’ αυτήν την έκθεση δεν υπήρχαν συμμετοχές, δεν υπήρχε ενδιαφέρον κι έτσι κρίναμε να μην πάμε.

Αυτήν τη στιγμή η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στο Ντουμπάι και κάνει μια πολύ ωραία παρουσίαση της περιοχής, σε επίπεδο τουριστικό και προϊόντων. Πιστεύουμε να έχουμε μακροπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα κάποια θετικά αποτελέσματα».

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια αβεβαιότητα, κάτι που δεν είναι σύμμαχος του τουρισμού. Υπάρχει αναβλητικότητα, οι κρατήσεις είναι λίγες και όχι αυτές που θα θέλαμε. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις και έχουν διατηρηθεί οι πτήσεις. Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να αποφασίσει ο κόσμος να κάνει τις κρατήσεις του. Η αναβλητικότητα δεν είναι καλή για μας. Πιέζονται οι τιμές και αυξάνεται το κόστος μας με τη ακρίβεια στα βασικά προϊόντα και τα καύσιμα. Κι έτσι τα πράγματα θα είναι και φέτος κάπως δύσκολα για τον τουρισμό. Οι παλιές πληγές δεν έχουν κλείσει ακόμη και περιμέναμε αυτήν τη σεζόν για να ορθοποδήσουμε.

Έχουμε θέμα βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων κι αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και φέτος. Κατά τα άλλα αισιοδοξούμε ότι ο κόσμος θα έρθει. Θα ξεπεραστούν γρήγορα η αβεβαιότητα και η αναμονή κι ο κόσμος θα έρθει για διακοπές. Ίσως να μην έρθει τόσος πολύς κόσμος λόγω του κόστους μετακίνησης κι όσοι έρθουν ίσως να μην είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά χρήματα, μιας και δεν θα έχουν αυτό το περιθώριο».

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργούν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΑπό σήμερα η δωρεάν διάθεση δωρεάν self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς