Ξεπέρασαν τους 30 οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καβάλας, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλεύονται, ενώ 2 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα 140 άτομα νοσηλεύονται. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Κατερίνα Πετράκη βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουν ξεπεράσει τους 30 οι συνάδελφοι που νοσούν εκ των οποίων οι δύο είναι διασωληνωμένοι στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Το σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Έχουν ξεπεραστεί, πλέον, τα όρια. Οι ασθενείς με covid είναι περίπου 140 αυτήν τη στιγμή. Την Κυριακή πήραμε 21 άτρομα από τη Δράμα με εντολή του υπουργείου. Τα κενά δεν ξεπερνούν αυτήν τη στιγμή τα 10-15. Δεν ξέρουμε πώς θα πάει. Δεν υπάρχουν, πια, άλλα περιθώρια να ανοιχτούν κι άλλες κλίνες, να καταργηθούν ή να συγχωνευτούν άλλες κλινικές για να μετατραπούν σε κλινικές covid. Και δεν ξέρω τι θα γίνει από ‘δω και πέρα. Τα περιστατικά συνεχίζουν να έρχονται, τα θετικά κρούσματα είναι καθημερινά. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει παραπάνω».

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ

Πρόσθεσε ότι «μηχανικό εξοπλισμό έχουμε. Χρειάστηκε σε διάστημα ωρών την Κυριακή να καλυφθούν κλίνες με παροχές οξυγόνου κλπ, στην πρώην παιδιατρική που άνοιξε τη μέρα αυτή για να υποδεχθούμε τα περιστατικά της Δράμας. Αλλά κι εκεί είμαστε στα όριά μας.

Πανικός δεν υπάρχει πλέον, καθώς έχουμε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της νόσου. Διακρίνω κυρίως απελπισία και ένα αίσθημα φόβου στους ασθενείς. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολύ καλή έκβαση αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και για μας και για τον κόσμο, για όλους. Ζούμε πολύ άσχημες καταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είμαστε όπως πριν ένα μήνα. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή άνοιξε νέα πλατφόρμα στην Υγειονομική Περιφέρεια για την υποβολή αιτήσεων επικουρικού προσωπικού. Αυτό είναι χρονοβόρο καθώς χρειάζεται μια διαδικασία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει την ίδια ανησυχία. Αντιλαμβάνεστε ότι, πλέον, τα όρια έχουν ξεπεραστεί και σε επίπεδο προσωπικού και σε επίπεδο χωροταξίας των κλινών.

Στα κρούσματα υπάρχει μια αισθητή μείωση τις τελευταίες μέρες. Την προηγούμενη Παρασκευή ήρθαν στα Επείγοντα Περιστατικά 170 άτομα. Χθες (σ.σ. την Κυριακή) ήρθαν περίπου 80. Υπάρχει μείωση αλλά και στα 80 άτομα αν γίνουν εισαγωγές στο 1/3, δεν υπάρχει μέλλον».

Προηγούμενο άρθροΣε δεινή θέση είναι οι επαγγελματίες εστίασης της Καβάλας
Επόμενο άρθροΕλπίδα για «φως στο τούνελ» γεννούν τα 1.388 κρούσματα – Στο «κόκκινο» παραμένει το ΕΣΥ – Πότε αναμένεται η άρση του lockdown