metiosxristos

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου το ενδιαφέρον της Περιφέρειας εστιαζόταν στην Κομοτηνή και στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας, όπου θα γινόταν οι εκλογές του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα τους απέσυραν οι Αργύρης Πατακακης αντιπερ. Δράμας και Κώστας Αντωνιάδης

«Οδηγός μας θα είναι το όραμα του αείμνηστου περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη», δήλωσε ο Χρήστος Μέτιος

Προέδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους τέσσερις τελικά υποψηφίους για τη θέση του Περιφερειάρχη να είναι οι: Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος αντιπ. Ξάνθης, Μαρκόπουλος Θεόδωρος αντιπ. Καβάλας, Μέτιος Χρήστος αντιπ. Ροδόπης και Πέτροβιτς Δημήτρης αντιπ. Έβρου.
Στην πρώτη εκλογική μάχη ο Χρήστος Μέτιος συγκέντωσε 17 ψήφους, με τους Ζαγναφέρη και Πέτροβιτς να έχουν από 7 και τον Μαρκόπουλο 6. Για την εκλογή του επόμενη περιφερειάρχη πρέπει ο πρώτος να συγκεντρώσει 51% των ψήφων.

Στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας και ενώ οι Πέτροβιτς και Μαρκόπουλος απέσυραν τις υποψηφιότητές τους, ο Χρήστος Μέτιος βγήκε νικητής με 20 ψήφους έναντι 16 του Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, και είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης.

 

Η πρώτη δήλωση του νέου περιφερειάρχη ΑΜΘ

«Θέλω  να ευχαριστήσω όλους τους συναδέρφους που με επέλεξαν να υπηρετώ τα συμφέροντα της Περιφέρειας από την θέση του περιφερειάρχη. Ταυτόχρονα με την χαρά διαισθάνομαι και την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Οδηγός μας θα είναι το όραμα του αείμνηστου περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη». Τα παραπάνω δήλωσε ο Χρήστος Μέτιος, ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ, όπως αναδείχθηκε μετά την ενδοπαραταξιακή διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, κεκλισμένων των θυρών στην Κομοτηνή.

 

Βιογραφικό σημείωμα:

Γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης το 2014. Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής από το 2006 μέχρι το 2014. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής. Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης την περίοδο 1998 – 2002. Εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Απριλίου 2016. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού και διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ και της ΕΦΕΕ. Δίδαξε μαθηματικά για πολλά χρόνια και παράλληλα εργαζόταν για την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στη Ροδόπη.

Είναι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για τον μητρικό θηλασμό στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΓια νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζοντα οι αγρότες