Περιστατικό κακοποίησης καί βάναυσης μεταχείρισης σκύλου, σημειώθηκε την Κυριακή (20.09.20) και απογευματινές ώρες στο Δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Ανδρέα Καβάλας.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στον αστυνομικό Σταθμό Νέας Περάμου την 21.09.20 από φιλοζωο ιδιοκτήτη σκύλου κάτοικο τού ανωτέρου οικισμού και μέλος τού Φιλοζωικου συλλόγου Νώε.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι ημίαιμο ντόπερμαν τό οποίο είχε χαθεί καί περιφερόταν επί ημέρες στον Άγιο Ανδρέα βρήκε ενστικτωδώς προσωρινό καταφύγιο έξω από την οικία τού καταγγέλοντος. Όταν ο ιδιοκτήτης του ντόπερμαν πληροφορήθηκε ότι το σκυλί βρίσκεται στο ανώτερο σημείο, πήγε με το αυτοκίνητο του, για να τό παραλάβει. Τότε

επειδή ο σκύλος δεν έμπαινε στο αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης του προτίμησε νά δέσει σχοινί στο λουρί του και να τον τραβήξει με τό αυτοκίνητο.

Την επόμενη ημέρα 21.09.20 το σκυλί επανεμφανίστηκε στην οικία του καταγγέλοντος έχοντας αυτή τη φορά δεμένη στο λουρί του μεταλλική αλυσίδα την οποία έσερνε και στο άκρο τής οποίας υπήρχε ξύλινος πάσσαλος τόν όποιο προφανώς τό σκυλί, τράβηξε καί έβγαλε από το σημείο που τό είχε δέσει ό ιδιοκτήτης.

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε, σκαλω όντας σε κάποιο δύσβατο σημείο.

Η κινητοποίηση τών ανδρών του Α.Σ.Νεας Περάμου ήταν άμεση, κατόπιν τής καταγγελίας του συμβάντος, εντοπίζοντας τόν ιδιοκτήτη και σχηματίζοντας σέ βάρος του δικογραφία,για παράβαση του Νόμου (περί δεσπεζομενων και αδέσποτων ζώων)Ν 4039/2012 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τό Ν 4235/2014 βεβαιώνοντας ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Με το παρόν δελτίο τύπου θα θέλαμε ως σύλλογος φιλοζωων Νώε νά εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήρια μας στον διοικητή του Α.Σ. Νέας Περάμου κ.Κουτρα Χρήστο τό προσωπικό της υπηρεσίας τού καθώς για πολλοστή φορά αποδεικνύουν με την αμεσότητα καί τόν επαγγελματισμό τους, ότι βρίσκονται δίπλα μας στον αγώνα για την καταπολέμηση της πάσης φύσεως κακοποίησης καί κακομεταχείρισης δεσπεζομενων καί αδέσποτων ζώων.

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικου συλλόγου Νώε

Παλληκαρας Χριστος

Προηγούμενο άρθρο«Στριμωγμένη» η ΝΔ για τις συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία – Δεν βρίσκουν εισηγητή
Επόμενο άρθροΣυλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληττόμενούς συνανθρώπους μας στην Καρδίτσα από το Σύλλογο Νέων Θάσου