Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε την Πέμπτη 20 Μαΐου στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μετά από σχετική συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και παρουσία των βουλευτών της ΝΔ, Γιάννη Πασχαλίδη και Μακαρίου Λαζαρίδη, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, των Αντιδημάρχων Αθλητισμού, Κώστα Βακιρτζή, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννη Προμούσα, Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολου Μουμτσάκη και του Αντιδημάρχου Παγγαίου, Χρήστου Πριονίδη.

Ο κ. Μουριάδης παρουσίασε το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας και αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στις παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την λειτουργική τους αναβάθμιση. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αγαστή συνεργασία που έχει αναπτύξει η νέα δημοτική αρχή της Καβάλας με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και με τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προκειμένου σε πρώτη φάση να συνταχθεί η μελέτη κατασκευής του στεγάστρου στο δημοτικό στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αυγενάκης επισήμανε την ανάγκη, εκτός από την εξέταση των χρόνιων αιτημάτων που προβάλλει η αθλητική οικογένεια της περιοχής για τη βελτίωση των υποδομών του εν λόγω σταδίου, να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο μελετητικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν, για να μπορεί, πέρα όλων των άλλων, να προσφέρει να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες άσκησης σε όλους τους αθλητές του νομού και να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο οι βουλευτές της ΝΔ και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, όσο και ο κ. Μέτιος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στην Καβάλα και πολύ περισσότερο η οπτική κάτω από την οποία βλέπει τα πράγματα, μας δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσουμε μια συνολική παρέμβαση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της βόρειας Ελλάδας και να παραδώσουμε στη νεολαία της Καβάλας ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο για τις επόμενες δεκαετίες.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του “Ανθή Καραγιάννη”, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παράγοντες του ΑΟΚ και στελέχη αθλητικών συλλόγων της Καβάλας, καθώς και με τον αθλητή του ΟΚΑΚ, Στέφανο Γκίτση.

Μετά από μια σύντομη αυτοψία και την ανταλλαγή απόψεών για τις επόμενες ενέργειες της πολιτείας και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία σύνταξης των μελετών από τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και η αναζήτηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, με στόχο την τμηματική εκτέλεση των παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν για να αλλάξει η εικόνα της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης.

Προηγούμενο άρθροΣυμβουλές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να έχουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές
Επόμενο άρθροΣυνάντηση μελών της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΟΚ 1965 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη