Ικανοποιητική ήταν η τουριστική κίνηση το Σαββατοκύριακο στη Θάσο με αρκετούς Ρουμάνους τουρίστες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη οι Βαλκάνιοι τουρίστες φέτος θα είναι το στοίχημα για τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σιγά- σιγά πάμε προς το καλοκαίρι, αν και περιμένουμε ο Ιούνιος να είναι κι αυτός μεταβατικός μήνας. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε σταδιακά καλύτερες προϋποθέσεις, να αίρονται οι δεσμεύσεις που έχουν οι πολίτες από τις χώρες που δεχόμαστε επισκέπτες και να μπορούν να επιστρέφουν χωρίς να χρειάζονται PCR ή να έχουν καραντίνα. Το πρώτο που θέλαμε, να «πρασινίσει» η περιοχή μας, το πετύχαμε και είναι πολύ σημαντικό διότι ο επισκέπτης μας βλέπει, πλέον, με άλλη ματιά. Καλό είναι να το διατηρήσουμε. Πιστεύω ότι από του Αγίου Πνεύματος και μετά θα μπούμε σε μία πιο… κανονικότητα».

ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ

Για την κίνηση του Σαββατοκύριακου είπε ότι «είχαμε αρκετούς Ρουμάνους. Όσο σταθεροποιείται το περιβάλλον στους συνοριακούς σταθμούς τόσο περισσότερη σιγουριά αισθάνονται οι άνθρωποι να έρθουν στην Ελλάδα. Παρά το μεγάλο κόστος για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι και χρειάζονται PCR και για την άφιξη και για την επιστροφή. Για τους εμβολιασμένους το κόστος είναι μικρότερο.

Η καλή λειτουργία των συνοριακών σταθμών είναι ενθαρρυντική για τους επισκέπτες που αποφασίζουν όλο και περισσότερο να έρθουν στο νησί μας.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε χώρας και ποιες είναι οι απαιτήσεις της επιστροφής. Η πρώτη αγορά της Ευρώπης που ήρθε με αεροπλάνο, δεν είναι τυχαίο ότι ήταν η Πολωνία, διότι για την επιστροφή δεν χρειάζεται PCR, αρκεί ένα rapid test ή μια καραντίνα λίγων ημερών. Αυτό διευκολύνει την Ελλάδα που έχει ευνοϊκούς όρους. Οι ρυθμίσεις κάθε χώρας παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του τουρίστα να έρθει στην Ελλάδα. Για την Αγγλία, η κατάσταση σήμερα είναι απαγορευτική, ενώ υπάρχουν χώρες όπως η Γερμανία που κάνουν το παν για να κρατήσουν τους πολίτες τους στις περιοχές τους. Για φέτος δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο στη Γερμανία και οι τιμές εκτοξεύθηκαν, λόγω της ασυνήθιστης ζήτησης. Επομένως, έχουμε πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Τέλος, για την κατάσταση στο νησί είπε ότι «τα ξενοδοχεία ανοίγουν, οι παραλίες οργανώνονται, τα καταστήματα ανοίγουν, υπάρχει μια αισιόδοξη κατάσταση. Ο κόσμος είναι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Πρέπει να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς ώστε να γίνουμε ζώνη covid-free διότι αυτό θέλει από μας ο τουρίστας. Θέλει ήλιο, παραλίες, καλό φαγητό και κυρίως ασφάλεια».

Προηγούμενο άρθροΜηδενικά τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δομή προσφύγων του Ασημακοπούλου
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι έρευνες για να βγει το πόρισμα σχετικά με την στατική επάρκεια της πεσμένης γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο