filos-1-800x445

Ο Σύλλογος «Φίλος» Καβαλιωτών της Νυρεμβέργης δώρισε στον Δήμο Καβάλας 42 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 2 οθόνες για να τις αξιοποιήσει κατά το δοκούν.

Ο Σύλλογος εδώ και μία 10ετία δωρίζει σε ετήσια βάση ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον Δήμο Καβάλας όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «οι περισσότεροι Καβαλιώτες το γνωρίζουν ότι υπάρχει ο σύλλογος «Φίλος» -όνομα και πράγμα θα έλεγα. Πραγματικός φίλος- ο οποίος προσπαθεί να προάγει τη συνεργασία μεταξύ των αδελφών πόλεων της Καβάλας και της Νυρεμβέργης. Είναι εκεί, δηλαδή, για να προσφέρει σ’ αυτήν τη σχέση. Στην εμβάθυνση αυτής της σχέσης.

Εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει, λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, να συλλέγει υπολογιστές οι οποίοι αποσύρονται από διάφορες υπηρεσίες ή επιχειρήσεις στην περιοχή της Νυρεμβέργης, να τους φέρνει σε μία κατάσταση η οποία θα είναι καλή και οι υπολογιστές θα είναι προς λειτουργία και να τους δωρίζει στο δήμο Καβάλας ο οποίος τους αξιοποιεί είτε στις υπηρεσίες του είτε στέλνοντας τους σε σχολεία όπου, δυστυχώς, οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές, μιας και εδώ και 14 χρόνια το ελληνικό κράτος έχει πάψει να στέλνει υπολογιστές στα σχολεία, με αποτέλεσμα το υλικό να είναι παλαιωμένο. Φανταστείτε, λοιπόν, να μας έρχονται σχεδόν σε ετήσια βάση. Έχουμε τη δωρεά από 40 μέχρι 50 έως και 60 υπολογιστών. Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχτούμε τη δωρεά των 42 υπολογιστών μεταξύ των οποίων οι 10 είναι lap top, συν δύο λεπτές οθόνες που έχουν ήδη καταφτάσει στις αποθήκες του δήμου. Χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) έγινε η επίσημη παραλαβή τους και από αυτήν τη στιγμή και μετά σκοπεύουμε να τα αξιοποιήσουμε, κάποιο κομμάτι στις υπηρεσίες και κάποιο σίγουρα, όπως κάναμε και πέρυσι σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, θα αποσταλούν σε σχολεία όπου παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις. Κάθε υπολογιστής συνοδεύεται από την οθόνη του και με τις δύο επιπλέον οθόνες μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάποια χαλασμένη που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ

Με την ευκαιρία ο κ. Καλανταρίδης μίλησε σχετικά για το θέμα της πρόσληψης ατόμων για τα χόρτα. Είπε ότι «μόλις σήμερα μας ήρθε η εγκριτική απόφαση της Αποκεντρωμένης για την πρόσληψη 15 ατόμων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στον τομέα της πυροπροστασίας ή αλλιώς, για να το πούμε διαφορετικά, θα είναι άτομα τα οποία θα ασχοληθούν με το κόψιμο των χόρτων. Είναι μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και 2-3 μήνες από το δήμο και μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθε η εγκριτική απόφαση για να μπορέσουμε από αύριο (κιόλας να προσλάβουμε αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί, εν τω μεταξύ, εμείς είχαμε φροντίσει και είχαμε κάνει όλη τη διαδικασία των αιτήσεων, άρα υπάρχει η επιλογή, απλώς αναμέναμε για την έγκριση της νομιμότητας έτσι ώστε να μπορέσουμε άμεσα αυτούς τους ανθρώπους να τους εκμεταλλευτούμε και να τους στείλουμε εκεί όπου η υπηρεσία ήδη έχει καταγράψει και γνωρίζει ότι με κάποια προτεραιότητα θα πρέπει να κοπεί η ανταγωνιστική βλάστηση, όπως λέγεται, κάτι το οποίο φέτος μας ταλαιπωρεί πάρα πολύ. Διότι δυστυχώς ενώ πέρυσι είχαμε σχεδόν 180 άτομα από την κοινωφελή εργασία, φέτος δεν έχουμε πάρει ούτε έναν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα στις υπηρεσίες, ιδίως στον τομέα της καθαριότητας, και να έχουμε την γκρίνια όλων των ανθρώπων οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τη βλάστηση, δικαίως θα έλεγα εγώ, αλλά δυστυχώς η έλλειψη προσωπικού είναι πραγματικά τεράστια και δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα».

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα φύλαξης παιδιών θα λειτουργήσει και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Καβάλας
Επόμενο άρθροΜια φώκια (!) στη θαλάσσια περιοχή του παλιού νοσοκομείου