Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επισκέφτηκε τη Νήσο Θάσο. Κατά την παρουσία του, το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου, ενώ μετά το πέρας της πραγματοποίησε Ομιλία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με θέμα την συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και αναφορές στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης ως αλησμόνητη πατρίδα του Ελληνισμού, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου από το Θασιακό Σύλλογο Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».

Το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης υποδέχθηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο στο Γραφείο του όπου συζήτησαν ζητήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Θάσου και για όλους τους Θάσιους η παρουσία στη Θάσο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου. Ο μειλίχιος αλλά και μεστός λόγος του Σεβασμιοτάτου μας δίδαξε και άγγιξε τις καρδιές όλων».

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΈγκριση χρηματοδότησης του έργου “Διάνοιξη δευτερεύοντα κύριου οδικού άξονα στην περιοχή Περιγιαλίου ανατολικά της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων”