πεσμενη γεφυρα

Συνέντευξη για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας έδωσε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος. Ο πρόεδρος εκπροσώπησε τη διοίκηση του δήμου το βράδυ της Δευτέρας στην ημερίδα με θέμα της περιμετρική και τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης που οργανώθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Μάκη Παπαδόπουλο και φιλοξενήθηκε στη δημοτική καπναποθήκη.

Ο κ. Γραμμένος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις ομιλίες που ακούστηκαν στην ημερίδα, ανέφερε ότι έγινε ιστορική αναδρομή για το έργο της περιμετρικής οδού, κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι η περιμετρική πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί. Όπως σημείωσε, συντρέχουν και λόγοι ασφαλείας των οδηγών προκειμένου η οδός να είναι ολοκληρωμένη.

Σύμφωνα με το Γιώργο Γραμμένο στην ημερίδα της Δευτέρας δεν ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο σχετικά με το εάν υπάρχει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του δρόμου. Ας έρθουν στην Καβάλα από το υπερ-πλεόνασμα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος. Παρατήρησε ωστόσο ότι χρειάζεται επικαιροποίηση των μελετών αλλά κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα επί του οποίου συμφωνούν πολλοί Καβαλιώτες, ότι η κοινή ωφέλεια στέκεται πριν και πάνω απ’ όλα. Άρα και ο κ. Γραμμένος στηρίζει τη λύση κατασκευής του έργου, κόψιμο των δέντρων που ενοχλούν  τον καινούργιο δρόμο και φύτευση πολλαπλάσιων στην ίδια περιοχή.

Η είδηση που προέκυψε από τη συνέντευξη του κ. Γραμμένου σχετίζεται με το σημερινό του ραντεβού με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Καβάλας. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα συναντήσει τον Βασίλειο Αδάμπα ώστε να συζητηθούν τα διαδικαστικά της προκαταρκτικής για τις αιτίες που προκάλεσαν την κατάρρευση της γέφυρας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να γίνει τάχιστα πραγματογνωμοσύνη από πιστοποιημένο φορέα. Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υποβολή του αιτήματος στο Τεχνικό Επιμελητήριο, την οποία «χρέωσε» σε καθυστερημένη αντίδραση εκ μέρους της περιφέρειας ΑΜΘ.toy

Προηγούμενο άρθροΟριστικά οδός «Μητροπολίτου Προκοπίου»
Επόμενο άρθροΚλείνει η γέφυρα του Παρανεστίου. Σύσκεψη τη Δευτέρα για τη στατικότητα