Την ανησυχία του εξέφρασε με δηλώσεις του οι παθολόγος κ. Μιχάλης Σωτηρόπουλος για την εξάπλωση του κορωνοϊοού. Συνέστησε προσοχή σε όλους και εμβολιασμό.

Αρχικά ανέφερε ότι “Νέα μετάλλαξη, αυτή δεν μας απασχολεί όμως μια και όταν το σπίτι μας έχει πλημμυρίσει από την καταιγίδα δεν φοβόμαστε την μετάλλαξη….. Τώρα να δούμε τι γίνεται.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά εν όψει και των γιορτών και θα πρέπει να κάνουμε το παν για να μείνει η κοινωνία μας και η αγορά μας ανοικτή. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο.

Έχουμε και το φάρμακο αλλά μέχρι να κυκλοφορήσει θα περάσει καιρός. Ας πάρουμε εμείς τα μέτρα μας, ας εμβολιαστούμε, ας προσέξουμε πολύ για να μην κολλήσουμε, και ας προσέξουμε όλοι είτε έχουμε εμβολιαστεί είτε όχι, ας μειώσουμε τις κινήσεις μας, ας προσέχουμε στο σπίτι μια και εκεί έχουμε διασπορά. Όταν ένα παιδί πηγαίνει στο σχολείο και φέρει τον ιό στο σπίτι δεν μπορούμε να προστατευθούμε.

Ας δούμε πρώτα αυτά και μετά θα δούμε τα φάρμακα. Άρα τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να προσέξουμε και να μην κολλήσουμε. Έχουν ευτυχώς αυξηθεί οι εμβολιασμοί. Αλλά όσοι δεν εμβολιάζονται ας κάνουν ό,τι θέλουν. Φτάσαμε στο 75% περίπου και αυτό πια δεν είναι άσχημο. Θέλουμε πολύ για να πάμε στο 85% αλλά μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο».

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Και πρόσθεσε πως «Σιγά σιγά αλλάζουν τα δεδομένα, ο κόσμος πείσθηκε και νομίζω ότι κάτι καλό θα γίνει. Δεν ξέρω αν κάνουμε τοίχος ανοσίας αλλά θα είμαστε εντάξει σε ό,τι αφορά τη βαριά νόσηση. Όλοι μολύνονται. Αλλά για τον υψηλό αριθμό θανάτων και για τις ΜΕΘ που είναι πλήρεις ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι το πρόβλημα».

Προηγούμενο άρθροΣταθερά αλλά υψηλά σε αριθμό τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθρο1ο BLUE CITY MULTISPORT EVENT στη Καβάλα