Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τίμησε το πρωί της Δευτέρας (29/6) την μνήμη του Πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο πλαίσιο του εορτασμού της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης.

Τις εκδηλώσεις τίμησε ο Καβαλιώτης Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό κ. Φλώρο.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου και Ελευθερουπόλεως.

Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στον Δημοτικό Κήπο.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ Ανδρέας Καραγιώργης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλέξης Πολίτης, Αρχέλαος Γρανάς, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων του παραρτήματος Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Δημήτρης Μπαντέκας καθώς και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όπως ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ξανθόπουλος και ο Νίκος Βογιατζής.

Στη συνέχεια ο ΥΕΘΑ μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ επιθεώρησαν την πυραυλάκατο ΤΠΚ “Μυκόνιος”
που κατέπλευσε στο λιμάνι “Απόστολος Παύλος” της Καβάλας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στο περιθώριο των παραπάνω εκδηλώσεων ο κ. Παναγιωτόπουλος έγινε δέκτης φιλοφρονήσεων από του Καβαλιώτες, οι οποίοι έσπευσαν να τον συγχαρούν και φωτογραφηθούν μαζί του.

 

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Επιμένουμε να πορευόμαστε στο δρόμο της αλήθειας που χάραξε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος»
Επόμενο άρθροΣε λειτουργία τέθηκε το έργο άρδευσης στην Λεκάνη του Δήμου Νέστου