Με μία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής στην Θάσο, Κώστας Κοντογεωργίου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες στον Θεολόγο Θάσου, στην περιοχή του Προφήτης Ηλία, μέσα σε γκρεμό (δες εδώ), ενώ με τα βίντεο που “ανέβασε” έδειξε, όπως λέει την αυταπάρνηση που επέδειξαν όσοι επιχείρησαν στο συμβάν και συνεχάρη τους συναδέλφους του για τον επαγγελματισμό που έδειξαν. Συγκεκριμένα έγραψε:

“Μια εικόνα χίλιες λέξεις!!!
Κατάσβεση εστίας φωτιάς από κεραυνό, σε γκρεμό που απείχε 3,5 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο δρόμο . Μια επιχείρηση δύσκολη με πολλούς κινδύνους για το προσωπικό που επιχειρούσε.
Ή εστία μικρή και ευτυχώς ο άνεμος μόνο 2 μποφόρ, όμως μια αλλαγή στην ένταση του ανέμου θα μπορούσε να ήταν ολέθρια για το παρθένο δάσος περιμετρικά της εστίας.
Ο μόνος τρόπος κατάσβεσης ήταν η μεταφορά νερού με επινώτιους (σάκους νερού 20lt) σε απόσταση 2 χλμ μετά την εγκατάσταση, περπατώντας επαναλαμβανόμενα, σε ένα μονοπάτι (απο κορυφή Υψάριο προς Θεολόγο) στο χείλος του γκρεμού, ύψους 1060 μέτρων.
Ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέρφους που επιχείρησαν στο συμβάν, για τον επαγγελματισμό, το πάθος και την αυταπάρνηση που επέδειξαν”.

Ο διοικητής Πυροσβεστικής Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “Η Κυβέρνηση στηρίζει τους μελισσοκόμους της Θάσου”
Επόμενο άρθροΕπιστολή ΤΕΕ-ΑΜ σε ΥΠΕΝ για οικοδομικές άδειες και όρια αρτιότητας και παρεκκλίσεων – Αποστολή διευκρινίσεων σε ΥΔΟΜ Καβάλας