Τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους είναι έτοιμοι να παραδώσουν στην κυβέρνηση οι εστιάτορες και καφεζυθοπώλες λόγω της παρατεταμένης αργίας τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως ο κλάδος τους βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας τους. Υπάρχει απόγνωση στους συναδέλφους μας, υπογράμμισε με έμφαση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι προγραμματισμένη μία ενέργεια διαμαρτυρίας που συντονίζεται από το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο, τη ΓΕΣΕΒΕ. Εμείς, με πλήρη συναίσθηση ευθύνης προσπαθούμε εδώ και χρόνια να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, με γνώμονα την ισχυροποίηση της εστίασης με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας. Παρ’ όλα αυτά ο κλάδος μας βρίσκεται στην κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Αυτό που βιώνει δεν έχει προηγούμενο. Δίνονται υποσχέσεις, κάποιες τηρούνται κάποιες όχι. Η στήριξη για κάποιους θεωρείται ικανή να μας βγάλει από αυτόν τον κυκεώνα απαιτήσεων, για κάποιους όχι. Η απόγνωση και η οργή που έχει κυριεύσει τους συναδέλφους μας έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση να αντιδράσουμε λίγο πιο έντονα, συνεκτιμώντας πάντα τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία.

Έχουμε να κάνουμε με τα κλειδιά της εστίασης. Σε πρώτο στάδιο οι ομοσπονδίες πανελλαδικά καλούνται να επικοινωνήσουν στην περιοχή τους τη δράση. Θα ενημερώσουμε τα μέλη μας και στη συνέχεια αφού το αποφασίσουμε, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου θα συγκεντρώνονται τα κλειδιά των καταστημάτων, μια κίνηση συμβολική. Θα υπάρχει μία δήλωση πρώην επαγγελματία εστίασης και μέσα σε ένα φάκελο θα μπαίνουν τα κλειδιά. Αυτό γίνεται για να προβληθούμε και απλό τα τοπικά μέσα και θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο και στα κέντρα αποφάσεων. Αφού συγκεντρωθούν τα κλειδιά, όλο το υλικό θα σταλεί στη ΓΕΣΕΒΕ και μετά μια αντιπροσωπεία θα το παραδώσει με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη καλύπτεται το νέο από τα ΜΜΕ και ευελπιστούμε να έχει καλή εξέλιξη. Υπήρξανε σχόλια κα κριτικές, υπήρξε αντίδραση από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη. Εμείς προχωράμε σ’ αυτήν τη συμβολική ενέργεια για να αντιληφθούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι πολύ σοβαρό και ίσως πετύχουμε έτσι κάτι καλύτερο για τον κλάδο που είναι βαριά ασθενής και ο «γιατρός» -η κυβέρνηση- ανοιγοκλείνει το οξυγόνο».

Προηγούμενο άρθροΤη μεταφορά των προσφυγόπουλων στα σχολεία για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας έχει αναλάβει το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΈκτακτη συνεδρίαση δια ζώσης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητα Αλεξανδρούπολης ζητά ο Δ. Μερκούρης