Σταδιακή αποκλιμάκωση παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε δεν χρειάζεται εφησυχασμός καθώς ο ιός είναι εδώ και υπάρχει το ενδεχόμενο έξαρσης.

Όπως τόνισε “Αργή και σταδιακή η αποκλιμάκωση και βέβαια συνεχίζουμε να έχουμε αρκετά κρούσματα και θανάτους. Βέβαια σιγά σιγά όλα αυτά ελαττώνονται. Το θέμα είναι να συνεχισθεί αυτό και το καλοκαίρι και να μην έχουμε κάποια έξαρση. Ποτέ δεν ξέρεις με τον ιό τι μπορεί να ξημερώσει … Βλέπετε τι γίνεται σε άλλες χώρες και τι εξάρσεις έχουμε! Δεν έχουμε φύγει από την κατάσταση της πανδημίας και δεν ξέρουμε πώς θα πάμε με τα στελέχη που είναι να έρθουν. Αναμένεται βέβαια ένας χειμώνας ο οποίος είναι πιθανό να απαιτήσει να ανανεώσουμε την ανοσία μας πιθανώς με κάποιο εμβόλιο και φυσικά η χρήση της μάσκας θα συνεχίσει να γίνεται, άσχετα αν επιτρέπεται ή απαγορεύεται. Προσωπικά την συνιστώ! Τα ίδια λένε και άλλοι άλλωστε. Εξάλλου το ότι δεν απαγορεύεται ή δεν μπαίνουν πρόστιμα δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι στο πληθυσμό που πρέπει να προστατευθούν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ιός δεν είναι το ίδιο βαρύς σε όλους. Σε άλλους μπορεί να φαίνεται να περνάει πολύ εύκολα και σε έναν μεγάλο να είναι επικίνδυνος”.

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Για αυτό και πρότεινε για μια ακόμη φορά “κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν και να προστατεύονται με μια μάσκα. Συμφωνώ να σταματήσουν να είναι υποχρεωτικές και να μπαίνουν πρόστιμα σε όποιον δεν τις φοράει. Αλλά συνιστώ σε όποιον θέλει να προστατέψει τον εαυτό του και βρίσκεται σε ένα κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους να φοράει μια μάσκα διπλής προστασίας. Αυτό είναι σύσταση.

Σε μια γενικότερη εκτίμηση λέω ότι δεν θα πούμε αντίο σε έναν ιό που έχει μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει χώρα αυτή την στιγμή στον κόσμο που να έχει μηδέν κρούσματα. Άρα ο ιός είναι παντού και εξελίσσεται. Άρα αντίο δεν θα πούμε. Από εκεί και μετά όμως δεν σημαίνει ότι θα είμαστε μια ζωή κλεισμένοι και περιορισμένοι σε καταστάσεις λοκ ντάουν. Όχι. Η επιστήμη έχει όπλα, έχει εμβόλια, η έρευνα εξελίσσεται, οι προσπάθειες συνεχίζονται για να αμυνθούμε έναντι του ιού όπως άλλωστε αμυνόμαστε έναντι άλλων μικροβίων. Ο ιός αυτός θα είναι εδώ και εμείς απλά θα αμυνόμαστε με τα όπλα της ιατρικής”.

Προηγούμενο άρθροΤο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου
Επόμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Είναι λογικό οι πολίτες να μην είναι ικανοποιημένοι από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας