Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας επισημαίνει ότι η πανδημία μαίνεται και το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανέτοιμο εδώ και δεκαετίες, βάλλεται από τον Κορωνοϊό που δυστυχώς τον δυνάμωσαν διάφορες αφελείς και ανθυγιεινές συμπεριφορές που θα πρέπει πάση θυσία να εκλείψουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε μορφής συνάθροιση αυτή τη δύσκολη περίοδο που η πατρίδα μας είναι σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας από έναν υγειονομικό εχθρό που απειλεί θανάσιμα τη Δημόσια Υγεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από ΕΓΕΣΥΚ, Διευθυντές Κέντρων Υγείας, και Διευθυντές Υπεύθυνων Τμημάτων για Covid-19.

Παραμένει αδήριτη η ανάγκη για:

-Άμεση ενδυνάμωση του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού(άμεση μονιμοποίηση Επικουρικού προσωπικού)

-Μόνιμες προσλήψεις Ιατρονοσηλευτών με ταχύτατες διαδικασίες

-Εξασφάλιση επαρκούς υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού

-Διενέργεια αντιγονικών Rapidtest σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

-Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για συνδρομή στην αναχαίτιση του Κορωνοϊού, τόσο με διενέργεια αντιγονικών Rapidtest, όσο και με λήψη απλών ακτινογραφιών θώρακα για διερεύνηση και παρακολούθηση επιβεβαιωμένων ασθενών με λοίμωξη Covid-19.

-Πραγματοποίηση περισσότερων Rapidtest στο γενικό πληθυσμό

Όλοι οι Επιστήμονες-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Νοσοκομειακοί και Ιδιώτες Ιατροί είμαστε σε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί μας, με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους φροντίζοντας ο κάθε ασθενής να λαμβάνει άριστη περίθαλψη και οι Ιδιώτες Ιατροί διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στη διάγνωση και θεραπεία λοιπών ασθενειών.

Αρκετοί από τους Ιδιώτες Ιατρούς έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάτω από ένα σωστό νομοθετικό πλαίσιο που θα τους προσφέρει την ίδια ασφάλεια με τους Συναδέλφους τους Νοσοκομειακούς.

Είναι χρέος όλων μας, πρώτιστα της Πολιτείας, να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε το ύψιστο κοινωνικό αγαθό την Υγεία.

Προηγούμενο άρθροΓραπτό αίτημα του Γιάννη Πασχαλίδη στον Υπουργό Ναυτιλίας για τη γραμμή Καβάλα – Πρίνος
Επόμενο άρθροΔιέρρηξαν και βανδάλισαν τις εγκαταστάσεις του Α.Ο Ποταμίας Θάσου