Τα πυρά του προς την διοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξαπέλυσε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας (Περιφερειακή Σύνθεση) και πρώην αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8, αναφερόμενος σε μία σειρά από θέματα, όπως ο τουρισμός, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας, τα πλημμυρισμένα Τενάγη, τα έργα στην Θάσο, αλλά και η ζημιά στα αγροτικά προϊόντα εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

.Στο ζήτημα του τουρισμού αναφέρθηκε στο θέμα της προβολής της περιφέρειας. “Αυτό που έκανε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έπρεπε να το κάνουμε εμείς, που είμαστε και πιο κοντά και με τη Βουλγαρία τη Ρουμανία. Αυτό το οποίο έκανε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, είναι κάτι οργανωμένο και δεν βασίζεται στις προσωπικές παρεμβάσεις μέσω των συνεντεύξεων σε Μέσα Ενημέρωσης είτε Αθηναϊκά είτε περιφερειακά, είναι κάτι το οποίο έχει σχεδιασμό. Με αυτές τις συνθήκες το ζήτημα είναι να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολιτών είτε σε επίπεδο υγειονομικό, είτε ασφάλειας , είτε οικονομίας και το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα”.

Σε ότι αφορά τα αγροτικά προϊόντα της περιφέρειας που έχουν υποστεί ζημιές λόγω της κρίσης που δημιουργήθηκε, ο πρ. αντιπεριφερειάρχης είπε: “Η περιφέρεια δεν το έχει καταλάβει ή προσπαθεί με μία στρουθοκαμηλική λογική να κάνει ότι δεν το βλέπει ή δεν υπάρχει. Τα σπαράγγια πάνω στις εξαγωγές έπαθαν σοβαρή ζημιά”. Έθεσε επίσης το πρόβλημα και με όσους καλλιεργούν κρασοστάφυλα ότι θα πληγούν διότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τη σοδειά τους. “Τα προβλήματα οφείλουμε να τα γνωρίζουμε, να διεκδικούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Για το πολυσυζητημένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια τα Τενάγη των Φιλίππων ο κ. Μαρκόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως: “Είναι ντροπή αυτό που γίνεται σήμερα. Εμείς μέσα στο χειμώνα σκάβαμε σε όσες περιοχές βρίσκαμε συμπαγές έδαφος προκειμένου να παροχετεύσουμε το περίσσευμα των νερών προς τον Αγγίτη. Φέτος αυτό δεν έγινε. Φέτος θα έχουμε ρεκόρ για το πόσο μέσα στο καλοκαίρι θα είναι πλημμυρισμένες οι εκτάσεις αλλά και πόσο λίγη είναι η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων διότι δεν έγιναν στον σωστό χρόνο. Τα προηγούμενα χρόνια η ΠΕ είχε πλάνο, όπου φτάσαμε να σκάβουμε ακόμα και εκτός περιφέρειας αρκεί να μπορέσουμε να διώξουμε τα νερά και πετύχαμε αποτελέσματα”.

Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στα έργα της Θάσου και τα έργα ποσού 6 εκατ. ευρώ τα οποία δόθηκαν σε μία σειρά έργων μεταξύ των οποίων και ο καθαρισμός του φράγματος των Μαριών, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο Θάσου. Δεν μπορεί να τα απαξιώσει κανένας”. Ενώ σημείωσε πως με 90 χιλιάδες ευρώ δεν μπορείς να καθαρίσεις ούτε ένα ρέμα στην Θάσο.

Ακούστε όσα είπε στο Lobby 101.8 ο Θόδωρος Μαρκόπουλος από το 37.10

 

 

Προηγούμενο άρθροΟριστικό | Β’ εθνική με δύο ομίλους – Τέλος SL2/FL
Επόμενο άρθροΠαράπονα από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο παραλιακό μέτωπο | Τι ζητούν από τον ΟΛΚ και το ΤΑΙΠΕΔ