Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα τα rapid test στην αίθουσα Νίκος Μάρτης. Ο Διευθυντής Υγεία κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε πως σκοπός είναι να διαγνωστούν περιστατικά και να απομονωθούν για να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την Τρίτη και την Τετάρτη γίνονται δωρεάν rapid test για τους πολίτες της Καβάλας στην αίθουσα στην πυλωτή του διοικητηρίου από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 230 το μεσημέρι. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει, δεν χρειάζεται ραντεβού. Θα δίνουμε χαρτάκι προτεραιότητας και θα κάνει το τεστ όποιος επιθυμεί. Αυτό γίνεται στα πλαίσια του ευρύτερου ελέγχου που πρέπει να γίνεται προληπτικά για να διαπιστώσουμε τους ασυμπτωματικούς. Αυτό είναι το κλειδί. Να εντοπίσουμε έγκαιρα αυτούς που κουβαλάνε τον ιό και να τους απομονώσουμε. Αυτό είναι και στις προθέσεις της κυβέρνησης με τα τεστ που θα δοθούν στο κοινό. Ο στόχος είναι να βρίσκονται έγκαιρα και να απομονώνονται έγκαιρα οι θετικοί».

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Για την ενημερωτική εκδήλωση για το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είπε ότι «ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων και είχαμε την ευκαιρία ο συνάδελφος κ. Βελονάκης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κι εγώ να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους κυρίως για θέματα που αφορούν τον εμβολιασμό. Επίσης, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις κι απορίες και να καλύψουμε κενά που υπάρχουν στις γνώσεις που έχει ο κόσμος. Θα πρέπει αυτό να γίνεται για να μπορούμε να καλύψουμε τυχόν κενά που υπάρχουν κι απορίες και ίσως και λανθασμένες αντιλήψεις που έχουν πολλοί. Υπάρχει ένας βομβαρδισμός πληροφοριών από παντού οι οποίες δεν είναι όλες αξιόπιστες κι ακριβείς. Γι’ αυτό θα πρέπει οι ειδικοί να ενημερώνουν τους πολίτες. Ο ενημερωμένος πολίτης θα συμπεριφέρεται καλύτερα απέναντι στην πανδημία. Οι συμπεριφορές που βλέπουμε οφείλονται ίσως και σε κακές αντιλήψεις που έχουν πολλοί για το θέμα της πανδημίας. Ο ενημερωμένος πολίτης μπορεί να αντιδρά καλύτερα, να προστατεύει και τον εαυτό του και τους γύρω του».

Προηγούμενο άρθροΤο self test που προτείνει η πολιτεία είναι ένας τρόπος να μειώσουμε τα κρούσματα δήλωσε η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιντζή
Επόμενο άρθροΔημοσκόπηση: Πρωτιά για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο – Πρωτιά για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Ποιοι υπουργοί ακολουθούν σε δημοφιλία