Στην αλλαγή μηχανογραφικού συστήματος επιδιώκει η ΔΕΥΑΚ επιλέγοντας μία εταιρεία από την Ξάνθη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Απόστολο Χρόνη η ΔΕΥΑΚ επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το προηγούμενο διάστημα είχαμε διάφορα προβλήματα με το σύστημα αυτό. Ζητήσαμε από κάποιες εταιρείες που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες και σε άλλες ΔΕΥΑ να έρθουν να μας δείξουν το προϊόν που πουλάνε. Έχουν έρθει τρεις εταιρείες, επιλέξαμε πιστεύω την καλύτερη από αυτές. Τα παιδιά που ασχολούνται με την εταιρεία είναι από την Ξάνθη, ο ένας είναι καθηγητής στην Καβάλα.

Η ΔΕΥΑΚ πρέπει να πάει μπροστά. Όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες πλέον είναι στο φόρτε τους, κυρίως μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού που δεν μπορούσε να μετακινηθεί ο κόσμος. Γίνονται πάρα πολλά πράγματα από το σπίτι, το γραφείο. Τρέχουν με αλματώδη άνοδο και στις ΔΕΥΑ της χώρας, το ίδιο κάναμε κι εμείς και το ίδιο κάνουμε με αυτό το σύστημα.

Πριν 1,5 χρόνο περίπου, πριν ξεσπάσει η πανδημία, οι ηλεκτρονικές πληρωμές στη ΔΕΥΑ Καβάλας ήταν γύρω στο 5%-7% κι αυτήν τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει το 50%, είμαστε στο 55%. Γι’ αυτό και προχωράμε στην αλλαγή του μηχανογραφικού συστήματος. Πάμε σε κάτι πιο σύγχρονο με application, εφαρμογές που θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί ο κόσμος και μέσω των κινητών τηλεφώνων. Να ενημερώνονται για τον λογαριασμό τους, για στατιστικά στοιχεία που αφορούν την κατανάλωσή τους, την τιμολογιακή πολιτική κλπ. Γι’ αυτό προχωρήσαμε σ’ αυτό.

Έχει υπογραφεί η σύμβαση, οι άνθρωποι έχουν έρθει, θα γίνει ομαλά η μετάβαση γιατί υπάρχει ακόμη κι ο παλιός εργολάβος έχει έρθει και ο νέος και γίνεται ομαλά η μετάβαση για να μην υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να πάμε μπροστά, να εκσυγχρονιστούμε και αυτό κάνουμε σαν ΔΕΥΑΚ».

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «μέχρι τις 4 Αυγούστου θα έχει τελειώσει αυτό που αφορά την τηλεμετρία. τηλε-έλεγχο, τηλεχειρισμό και έλεγχο διαρροών στην περιοχή των Φιλίππων που ως τώρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα σε ό,τα αφορά την υδροδότηση. Έχουν όλα τα σπίτια νερό στον οικισμό και δεν έχουν μείνει χωρίς νερό ούτε ώρα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα 12 χρόνια. Πλέον με τα συστήματα που βάζουμε και ελέγχονται από απόσταση από την υπηρεσία, έχει σταματήσει αυτό και από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα που έχουμε μεγάλες καταναλώσεις νερού αυτήν την εποχή, δεν έχουν μείνει ούτε λεπτό χωρίς νερό.

Το ίδιο προχωράμε στο Παληό, θα μπουν τοπικοί σταθμοί ελέγχου πίεσης παροχής και ελέγχου διαρροών σε τρία σημεία. Το ίδιο γίνεται στην πόλη της Καβάλας σε 11 σημεία, σε ζώνες για να ελέγχουμε πιο άμεσα. Θα ελέγχουμε την πίεση που είναι ο εχθρός των δικτύων. Θα ελέγχουμε και την παροχή.

Γενικά, η ΔΕΥΑ Καβάλας εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο θα κάνουμε με τα οχήματά μας που είναι παλιά και θέλουμε να κάνουμε ένα γενναίο πρόγραμμα, να πάρουμε κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να περιορίσουμε τα έξοδα από τα καύσιμα και τις βλάβες. Γενικά πάμε μπροστά, εξελισσόμαστε και δεν μένουμε στάσιμοι. Θέλουμε να είμαστε μπροστάρηδες και γι’ αυτό κάνουμε πρωτοποριακά πράγματα».

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Αν εμβολιαστεί ο κόσμος, δεν θα έχουμε έξαρση
Επόμενο άρθροΚαι 6ο απορριμματοφόρο πήρε ο Δημος Θάσου- Έγινε η παραλαβή και βγαίνει στους δρόμους