Στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, θα συμμετάσχει ο δήμος Παγγαίου.

Για την εφαρμογή της δράσης θα διατεθούν από τον Οργανισμό, δύο κινητές μονάδες. Η Κινητή Οδοντιατρική-Παιδιατρική Μονάδα Πρόληψης και η Κινητή Ιατρική Μονάδα Πρόληψης οι οποίες θα στελεχώνονται από εθελοντές γιατρούς, γενικό ιατρό ή παθολόγο, παιδιάτρους και οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Σε προληπτικό ιατρικό-οδοντιατρικό έλεγχο θα υποβάλλονται µόνο τα παιδιά, τα οποία θα συνοδεύονται από τους γονείς- κηδεµόνες- εκπαιδευτικούς και θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. Στα παιδιά που θα υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο, θα παραδίδεται ατοµικό δελτίο προκειμένου οι γονείς- κηδεµόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Παράλληλα θα διατεθεί και η Κινητή Ιατρική Μονάδα, ώστε να εξεταστούν και ενήλικες ευπαθών, κυρίως, οµάδων. Το πρόγραµµα λειτουργίας της Κινητής Οδοντιατρικής-Παιδιατρικής Μονάδας θα ξεκινήσει τη ∆ευτέρα 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 του μηνός, με ώρες λειτουργίας 8:30 το πρωί με 13:00 το μεσημέρι.

Παράλληλα, η ιατρική κινητή µονάδα για τους ενήλικες θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα επισκέψεων των μονάδων τόσο στα σχολεία όσο και σε επιλεγμένα σημεία Δημοτικών διαμερισμάτων ώστε να εξετασθούν ενήλικες ευπαθών κυρίως ομάδων θα γνωστοποιηθεί άμεσα.

Προηγούμενο άρθροΠολύς κόσμος στο Αλεξάνδρα Δήμογλου για την εκδήλωση της Energean
Επόμενο άρθροΘ. Μουριάδης: Η θέση μας για τις νέες τεχνολογίες