75dbe0dc60612ad0db89b109bd60fed3_XL

Πρόκειται για το έργο που βιολογικού σταθμού της Τοπικής Κοινότητας Ποτού, που, όπως λέει ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ «όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε καν εκτελέστηκε»…
Διαταγή πληρωμής από εργολαβική εταιρεία σε βάρος του δήμου Θάσου, ύψους 345.000 ευρώ, για ένα έργο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, έχει αναστατώσει τη Δημοτική Αρχή του νησιού, που καλείται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να καταβάλει το σύνολο του παραπάνω ποσού. Πρόκειται για το έργο που βιολογικού σταθμού της Τοπικής Κοινότητας Ποτού, που, όπως λέει ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ «όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε καν εκτελέστηκε». Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος απώλεσε το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα μπορούσε να ασκήσει ένδικα μέσα ώστε να αποτραπεί η καταβολή του ποσού και τώρα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το ποσό των 345.000 ευρώ, αφού υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισημαίνει ότι στο σημείο που επρόκειτο να κατασκευαστεί ο βιολογικός σταθμό σήμερα υπάρχουν μόνο σκελετοί από μπετά και τα χρήματα αφορούν τον τέταρτο και τον πέμπτο λογαριασμό του συγκεκριμένου έργου, «γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξαν άλλοι τρεις λογαριασμοί και όχι κάποιοι επιβλέποντες του έργου υπέγραψαν ότι οι προβλεπόμενες εργασίες προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν».

Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1992, προχώρησε με πολύ αργούς ρυθμούς μέχρι το 2006 επί της Δημοτικής Αρχής του Λευτέρη Μερέση και εγκαταλείφθηκε οριστικά το 2007. Όλοι οι λογαριασμοί πιστοποιήθηκαν και σήμερα ο Δήμος Θάσου είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για ένα έργο που δεν τελείωσε ποτέ.

«Ο Δήμος του νησιού», σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, «θα πληρώσει την οικονομική εκκρεμότητα από τα αποθεματικά του, ωστόσο η Θάσος συνεχίζει να πληρώνει το κακό παρελθόν των προηγούμενων διοικήσεων, παρά το γεγονός ότι σήμερα ο νησιωτικός δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας υλοποιεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο μέσω του ΕΣΠΑ».

Προηγούμενο άρθροΣτο κυνήγι και του τελευταίου ευρώ η κυβέρνηση: Στέλνουν επιστολές για να αδειάσουν τα ταμεία
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γ.Παυλίδη με τους εργαζομένους της ΒΦΛ