Έναν υποστηρικτή στο πρόσωπο του τέως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Γιώργου Γραμμένου της παράταξης Τσανάκα βρήκε ο νυν πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Πεφάνης της παράταξης Μουριάδη, κατά την πρώτη συνεδρίαση για το 2021 το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021, ως απόρροια της συνάντησης την οποία είχε το πρωί της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης με επικεφαλής παρατάξεων για να διασφαλιστούν έστω τα στοιχειώδη όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή -κατ’ ουσία και την ίδια τη διεξαγωγή- των συνεδριάσεων (διαβάστε εδώ για τη συνάντηση).

Μετά λοιπόν το καλό -κατά ομολογία αμφότερων- κλίμα το οποία επικράτησε μεταξύ του κ. Μουριάδη και της τέως Δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα κατά την προαναφερόμενη συνάντηση, ο κ. Γραμμένος, μιλώντας προσωπικά και χωρίς να εκπροσωπεί τη θέση της παράταξης Τσανάκα Ανάσα για τον Δήμο στην οποία ανήκει, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον κ. Πεφάνη όσον αφορά την επιστολή την οποία κοινοποίησε στους δημοτικούς συμβούλους της Συμπαράταξης Πολιτών Άρη Βέρρο, Νίκο Μουρτασάγα και Σωτήρη Σωτηριάδη με την οποία τους γνωστοποιούσε ότι ένας δημοτικός σύμβουλος «μπορεί να τεθεί σε αργία και, σε περίπτωση υποτροπής, κηρύσσεται έκπτωτος» αν απέχει αδικαιολόγητα από 3 και πλέον συνεδριάσεις (διαβάστε εδώ την επιστολή και την απάντηση των παραληπτών της), ενώ, παρεμπιπτόντως, και κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021 ήταν απόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών, μαζί με τους συμβούλους του Τόπου της Ζωής μας με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον επικεφαλής της παράταξης Συνεργασία για την Καβάλα, Νίκο Ξανθόπουλο.

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Θέλω να δηλώσω δημόσια στον κ. Πεφάνη την αμέριστη συμπαράστασή μου στο θέμα της επιστολής στην παράταξη του κ. Βέρρου. Ως πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ένιωσα καμία απειλή αν θα διαγραφώ ή θα τεθώ σε αργία, αν δεν μετέχω στις συνεδριάσεις. Αντίθετα, δε, με άλλους, θεωρώ το ύφος της επιστολής σας ως παρακλητικό και στις πονηρές μέρες που διανύουμε, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες που έχει κάποιος που κατέχει μια θεσμική θέση. Θα έπρεπε να σας βοηθήσουν για να βγείτε από τη δύσκολη θέση και όχι να δικαιολογούν με την επιστολή άλλα πράγματα τα οποία έχουν στο μυαλό τους», δήλωσε ο κ. Γραμμένος.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Πριν την τοποθέτησή του, ο κ. Γραμμένος έκανε δηκτικό σχόλιο και για τον Μπάμπη Δράκο με τον οποίο ανήκει στην ίδια δημοτική παράταξη, για το ότι έθεσε στον Δήμαρχο μια σειρά ερωτημάτων χωρίς ο ίδιος να είναι ενήμερος: «Τα ερωτήματα που υπέβαλλε ο κ. Δράκος απασχολούν μάλλον τον ίδιο, γιατί εγώ ως μέλος της ομάδας δεν έχω ιδέα γι’ αυτά τα ερωτήματα».

«Εγώ μιλάω και αναλαμβάνω την ευθύνη των λεγομένων μου», απάντησε λιτά ο κ. Δράκος.

Προηγούμενο άρθροΗ ανάπτυξη του Έβρου δεν εξαρτάται μόνο από τον κύκλο οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την αμυντική θωράκισή του
Επόμενο άρθροΚωστής Σιμιτσής: «Ήταν παράλειψη του Περιφερειάρχη που δεν έφερε στο Σώμα το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Καβάλας