Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της παραμονής της Β’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. στη πόλη της Καβάλας.

Αρχικά, θα πρέπει να τονιστεί πως ο Βουλευτής παρακολουθεί το ζήτημα ήδη από τις πρώτες ημέρες που ανέκυψε πιθανότητα μεταφοράς της Β’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Συναντήθηκε με τους ιθύνοντες της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας στις 6 Ιουνίου 2020, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και για επιπρόσθετα προβλήματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα στη Π.Ε. Καβάλας, όπως:

Αναβάθμιση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου σε Λιμεναρχείο
Αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Ελευθερών σε Λιμενικό Τμήμα
Αύξηση οργανικών θέσεων στο Κεντρικό Λιμένα Καβάλας και το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής
Εκσυγχρονισμό χερσαίων και πλωτών μέσων

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής απέστειλε επιστολή στις 9 Ιουνίου 2020 στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο και συναντήθηκε στις 17 Ιουνίου 2020 για τα ανωτέρω θέματα. Στο από 17 Ιουνίου 2020 δελτίο τύπου του ο Γιάννης Πασχαλίδης είχε ενημερώσει τους ενδιαφερομένους πως ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση τα ανωτέρω ζητήματα και ανταποκρίθηκε θετικά στο να βρεθούν λύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος στη Π.Ε. Καβάλας.

Στις 11 Ιουλίου 2020, ο Βουλευτής συναντήθηκε εκ νέου με τους ιθύνοντες της Ένωσης και τους ενημέρωσε πως τα μηνύματα που λαμβάνει για τη παραμονή της Β’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. στη Καβάλα είναι θετικά.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ τους ιθύνοντες της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, καθώς και για την αναγνώριση των προσπαθειών μου, οι οποίες θα συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσεων σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα στη Π.Ε. Καβάλας. Απ’όλα τα παραπάνω προκύπτει πως το ενδιαφέρον μου είναι διαρκές, και δεν εκδηλώνεται κατόπιν εορτής. Αν κάποιοι θυμούνται, με δικές μου ενέργειες είχε μεταφερθεί η Γ’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. από τη Θεσσαλονίκη στη Καβάλα, όταν η Δ’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. αποφασίσθηκε να μεταφερθεί στη Λέσβο μερικά χρόνια πριν. Τέλος, ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη για το ενδιαφέρον που επέδειξε και επιδεικνύει για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος στη Π.Ε. Καβάλας»

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ Καβάλας στο Κέντρο Υγείας της πόλης
Επόμενο άρθροΝ. Ηρακλείτσα Καβάλας | Μετονομασία του σπιτιού του “Χαμόγελου του Παιδιού” σε “Nelson Mandela Home” (Φωτογραφίες+Βίντεο)