Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και καταπολέμησης κουνουπιών και Περιφερειακό Σύμβουλο Καβάλας, κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο και άλλους συνεργάτες του, επισκέφθηκε, χθες, Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, τα Τενάγη Φιλίππων, στα οποία «περπάτησε» από το Φράγμα της Νικήσιανης έως το αγρόκτημα της Ελευθερούπολης, παρακολουθώντας την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά από σειρά παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι με τις στοχευμένες ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, η απορροή του περισσεύματος των υδάτων από τις βροχές, ως σήμερα, εξελίσσεται ομαλά και με τέτοια ταχύτητα ώστε τα αγροτεμάχια θα είναι σε θέση να καλλιεργηθούν χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς να προκληθούν οικονομικές ζημιές στους καλλιεργητές. Στις παρεμβάσεις, τις οποίες έχει υλοποιήσει η διοίκηση της ΠΑΜΘ, περιλαμβάνονται:  
• Οι εργολαβίες καθαρισμού της κεντρικής τάφρου έως το φράγμα της Συμβολής και η αφαίρεση της ξυλώδους βλάστησης από την κεντρική τάφρο.

• Ο επανυπολογισμός και η υποβάθμιση του επιπέδου υπερχειλιστήρα του φράγματος της Νικήσιανης.

• Η κατάργηση του «by pass».

• Η αφαίρεση της παλιάς πεσμένης γέφυρας, η οποία εμπόδιζε την απορροή των υδάτων στο Παλιοχώρι.

• Ο καθαρισμός της τάφρου του Βαλτοχωρίου και μία σειρά αντίστοιχων έργων στην ΠΕ Δράμας καθώς και η συνεργασία με την ΠΕ Σερρών στη λειτουργία του φράγματος Συμβολής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση των παρεμβάσεων που έχουμε δρομολογήσει. Είναι σημαντικό ότι η διαφορετική προσέγγιση της κατάστασης, από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, αποδίδει και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη, κ. Γ. Παυλίδη που παρά την οικονομική στενότητα, διέθεσε τα χρήματα προκειμένου να υλοποιήσουμε τις παρεμβάσεις για να εκτονώσουμε την κατάσταση».

  ​ Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισκέφθηκε, επίσης, την Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας όπου είδε τα έργα της Περιφέρειας που αφορούν τον καθαρισμό της τάφρου της Αλάνας και των σχετικών κάθετων καναλιών ανάντι και κανάντι της τάφρου.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Μπορεί οι καθαρισμοί αυτοί να μην περιλαμβάνονται στις κατ’ εξοχήν αρμοδιότητες της Περιφέρειας, παρ’ όλ’ αυτά θεωρήσαμε σκόπιμο να καθαρίσουμε την τάφρο και τα κάθετα κανάλια για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες οσμές που αναδυόταν, τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, τις επιπτώσεις στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της Ν. Ηρακλείτσας, αλλά και την αποφυγή κινδύνων πλημμυρών. Η Π.Ε. Καβάλας αξιοποιώντας το ποσό που εξασφάλισε και διέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Παυλίδης για το σκοπό αυτό, καθάρισε τα κανάλια αυτά και θα προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις σε παραλιακές περιοχές του Δήμου Παγγαίου».

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισκέφθηκε, επίσης, την Γ.Σ. του ΤΟΕΒ της Πιέριας κοιλάδας στην οποία και μίλησε, καθώς και τη διαμαρτυρία των αγροτών στα διόδια της Μουσθένης.  

Προηγούμενο άρθροΈβρος: ”Ψάχνουν σπίτια για να εγκαταστήσουν 86.000 πρόσφυγες και μετανάστες” – Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ξεσπάει…
Επόμενο άρθροΑρχές Μαΐου θα λειτουργήσει το Δασικό Χωριό Παγγαίου