Περίπου 560 φοιτητές θα εισαχθούν φέτος στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Ο Κοσμήτορας κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε πως ο αριθμός είναι μικρός και οφείλεται στην ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από τις 1200 που έχουν παραχωρηθεί στον κόμβο της Καβάλας συμπληρώθηκε περίπου οι 560, που σημαίνει ότι είμαστε κάτω από τη μέση. Αυτό δεν ακούγεται πολύ καλό. Τα τμήματα του κόμβου πήγαν καλά.

Αυτά των Οικονομικών που πέρυσι είχαν βάλει με πολύ χαμηλές μονάδες, φέτος, έβαλαν 60 άτομα από τα Γενικά Λύκεια και 30 από τα ΕΠΑΛ. Έχουν σταθεροποιηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Τμήμα Πληροφορικής έχει μια πληρότητα 60%, το τμήμα χημείας 100% και το κύριο πρόβλημα που υπάρχει είναι στο Τμήμα Φυσικής που θα βάλει περίπου 25 φοιτητές. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις σαν κόμβος ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το τμήμα και να το βελτιώσουμε.

Ο αριθμός των 560 εισαχθέντων είναι μικρός, περιμέναμε 1200 φοιτητές. Αυτό δεν είναι καλό για το Πανεπιστήμιό μας και την τοπική οικονομία. Είναι από τα λάθη τις ελάχιστής βάσης εισαγωγής η οποία έχει δοκιμαστεί. Την εφάρμοσε το 2004 και η κ. Γιαννάκου με απόλυτη αποτυχία. Η επαναφορά της δεν έφερε τίποτα καινούργιο, αντίθετα έφερε πολλά τραγελαφικά πράγματα. Για παράδειγμα, το Τμήμα Δασολογίας της Δράμας δεν έβαλε φοιτητές από τα Γενικά Λύκεια. Η Βάση ήταν κοντά στις 9500 χιλιάδες μονάδες. Την ίδια στιγμή έβαλε 19 φοιτητές από τα ΕΠΑΛ με βάση τις 6000. Τελικά κατάφεραν να γίνουν φοιτητές οι μαθητές του 6 και όχι του 9.5»!

ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «υπήρξαν, λοιπόν, εσφαλμένες εκτιμήσεις από το υπουργείο Παιδείας με βιαστική εφαρμογή της βάσης και όλα αυτά δείχνουν ότι πρέπει να γίνει νέα αξιολόγηση όλων αυτών των ζητημάτων. Στην Ξάνθη, από κακούς υπολογισμούς έμειναν χωρίς φοιτητές, η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο έβαλε έναν φοιτητή από τα ΓΕΛ κ.ο.κ. Όλα αυτά δημιουργούν ένα είδος πολιτικής το οποί δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Πέρα του ότι υποβιβάζει τα Ιδρύματα, δεν εξορθολογίζει το σύστημα. Υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό. Φορτώνει με 200 φοιτητές το Τμήμα Χημείας τη στιγμή που στο Τμήμα Πληροφορικής δίνει 120. Δηλαδή το τμήμα που βάζει με 10 χιλιάδες μόρια ωφελείται με λιγότερο φοιτητικό φορτίο και το Τμήμα Χημείας με 16 χιλιάδες μόρια τιμωρείται με μεγαλύτερο φορτίο. Θα έπρεπε να πηγαίνει προς τα κάτω κλιμακωτά. Ούτε αυτό το είδε το υπουργείο και βιάστηκε να βάλει τα ίδια νούμερα με πέρυσι και πρόπερσι. Ήταν μια προχειρότητα που φάνηκε στην πράξη».

Προηγούμενο άρθροΣε καραντίνα ο Δήμαρχος Νέστου- Θετικός στον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΑφγανιστάν: Ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης που έφυγε από την Καμπούλ