Τη δυσφορία τους εξέφρασαν χθες οι κάτοικοι του Συλλόγου Περιγιαλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας αναφορικά με την επικείμενη μετεγκατάσταση των προσφύγων της Άσπρης Άμμου στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Μάλιστα το κλίμα ήταν τεταμένο και η αίθουσα των συνεδριάσεων κατάμεστη από κατοίκους του Περιγιαλίου που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτήν την εξέλιξη. Ο γραμματέας του συλλόγου κ. Πολυχρόνης Κουμουσίδης δήλωσε ότι δεν δέχονται άλλη υποβάθμιση του Περιγιαλίου που ούτως ή άλλως είναι υποβαθμισμένο εδώ και πολλά χρόνια, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία το 95% των κατοίκων που υπέγραψαν τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας είναι ενάντια στη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Περιγιάλι.

Εξηγώντας το τόνισε ότι με την εγκατάσταση των προσφύγων θα δημιουργηθεί ένα γκέτο με αρνητικές επιπτώσεις για ολόκληρη την πόλη, ενώ ανέφερε ότι είναι σύμφωνοι να διασκορπιστούν οι πρόσφυγες σε όλο το Νομό Καβάλας και να πάρει κάθε γειτονιά από δυο οικογένειες. Αναρωτήθηκε δε γιατί όλα θα πρέπει να φορτώνονται στο Περιγιάλι, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι, έχουν πάρα πολλά παράπονα φοβούμενοι για τα παιδιά και τα εγγόνια τους κι έκανε λόγο για πολύ οξύθυμη κατάσταση.

Μάλιστα ζήτησε να μη φθάσουν σε ακραίες καταστάσεις και αναρωτήθηκε γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση της 21ης Ιουνίου του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν αντίθετη με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Περιγιάλι.
Ο κ. Κουμουσίδης ζήτησε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, απαιτώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να βοηθήσει στο αίτημα τους, διότι οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του αιτήματος των κατοίκων.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη φορέων στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ
Επόμενο άρθροΣύσκεψη πολιτικών φορέων για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ