Με αιφνιδιαστικό τρόπο ξεκίνησε την Δευτέρα η λειτουργία των παράπλευρων διοδίων στην περιοχή της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση την Καβάλα. Η λειτουργία έγινε χωρίς την παραμικρή ανακοίνωση.Υπάρχει μόνον μία θύρα εξόδου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων σε μία περίοδο τουριστική, στην μέση του καλοκαιριού. Τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής είναι έντονα όπως και των υπολοίπων διερχομένων. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την δυσφορία του για το όλο γεγονός σημειώνοντας ότι θα επικοινωνήσει με την Διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ για να διευθετηθεί το θέμα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι πρόβλημα αυτό. Σίγουρα σε κάθε περίπτωση μπορώ να δηλώσω και είμαι σύμφωνος με τη λογική των παράπλευρων διοδίων τη στιγμή που όταν πληρώνεις στην είσοδο λογικά πρέπει να πληρώσεις και στην έξοδο. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα έχω ακούσει κι εγώ, έχουν εκφραστεί παράπονα από πάρα πολλούς συμπολίτες μας και είναι λογική κι εύκολη η αγανάκτηση. Θεωρώ ότι πρέπει να εκτιμηθούν τα διόδια ανάλογα με την χρήση που έχουν και τη διέλευση για να δοθεί η δυνατότητα να υπάρχουν περισσότερες θύρες διέλευσης των οχημάτων. Για να μπορέσει έτσι να γίνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των περαστικών αυτοκινήτων.

Η μία θύρα εξόδου είναι πρόβλημα, δεν μπορεί να καλύψει την περιοχή για την Ηρακλείτσα και την Πέραμο, κυρίως για τη θερινή περίοδο. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και ήδη έχω επικοινωνήσει με την Εγνατία Οδό ΑΕ για να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Εκείνο που έχουμε την υποχρέωση όλοι μας όταν πάμε προς αυτήν τη λογική, είναι να χρησιμοποιούμε τη δυνατότητα που μας δίνει ώστε να μην σταματούμε. Με το free pass που θα κάνουμε χρήση οι περισσότεροι, θα διευκολυνθεί σίγουρα η κατάσταση. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτήν την περίοδο και λόγω της μεγάλης κίνησης που υπάρχει στην περιοχή μας, θεωρώ ότι πρέπει να είναι εντελώς ανοιχτά γιατί δεν μπορεί να καλυφθεί η κίνηση με τίποτα».

ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στη συνέχεια είπε ότι «αναφέραμε ως ζήτημα την παρουσία πολλών λουομένων που θέλουν να πάνε στις παραλίες και δημιουργούνται ουρές. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Προσωπικά μίλησα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, τον κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, που τυγχάνει να είναι και φίλος. Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει σωστός υπολογισμός. Γιατί δεν μπορεί να είναι ίδια η έξοδος σε μία περιοχή που δεν είναι τουριστική και με τόσο πολλή μεγάλη κίνηση και αντίστοιχα εκεί να υπάρχει μία θύρα. Νομίζω ότι είναι εντελώς παράλογο.

Και είμαστε σε μία περίοδο που τουριστικά πάμε πολύ καλά. Είχαμε ένα τεστ για το Σαββατοκύριακο που έδειξε ότι έχουμε πάρα πολύ κόσμο στην περιοχή μας. Φαίνεται από τις καταναλώσεις και από τα απορρίμματα που βγαίνουν. Νομίζω ότι έτσι θα συνεχίσουμε μέσα στο καλοκαίρι διότι ο κόσμος διψάει για έξοδο, για παραλία, για τις ομορφιές του Παγγαίου. Πέραν από τον εσωτερικό τουρισμό έχουμε και αρκετή έλευση από πάρα πολλές γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Γενικά ήταν ένα πάρα πολύ καλό Σαββατοκύριακο με πολύ ευχαριστημένους επαγγελματίες παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο να παρέχουν ασφαλείς υγειονομικά υπηρεσίες προς τον κόσμο».

Προηγούμενο άρθρο1η αιμοδοσία Πιερίας Κοιλάδας με την “Ομάδα Γιώργου Θωμά “
Επόμενο άρθρο«Αν υπήρχε πρόβλημα διαρροής λυμάτων θα το είχαμε δει πρώτοι μέσω τηλεμετρίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης