Στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ο λόγος δόθηκε στους συμβασιούχους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς που παρέστησαν στη συνεδρίαση ζητώντας τη στήριξη του Σώματος στο αίτημά τους οι συμβάσεις τους να μετατραπούν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η πρόεδρος του σωματεία τους κα Εύα Κεχαγιά τόνισε ότι αποτελούν εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με συνεχιζόμενες επαναλαμβανόμενες συμβάσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και τα 16 χρόνια. Που σημαίνει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων και γι’ αυτό ζητούν και τη συμπαράσταση του Σώματος. Η κα Τσανάκα δήλωσε ευθαρσώς ότι θεωρεί πως οι συμβασιούχοι έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν τη μονιμοποίησή τους αφού εργάζονται όπως οι μόνιμοι και έχουν εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των γονέων και μακάρι να πετύχουν τη μονιμοποίησή τους.

Ο κ. Μουριάδης συμφώνησε απόλυτα ότι η συνεισφορά τους είναι σημαντική και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συμφωνώντας επίσης ότι πρέπει να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημά τους. Το ίδιο συμφώνησε και ο κ. Βαγγέλης Παππάς ενώ σύμφωνοι ήταν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Βέρρος, Ποτόλιας και Ξανθόπουλος.

Φυσικά το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε για την έκδοση ψηφίσματος υπέρ του αιτήματος μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΘα απέχει από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο Μάκης Παπαδόπουλος εαν δεν ανακαλέσει η Δήμαρχος
Επόμενο άρθροΈκτακτος έλεγχος έγινε στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας- Video