Το άκρως ενδιαφέρον θέμα «Εξελίξεις στην έρευνα κι εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κύπρο» ανέλυσε στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ ΑΜΘ ο Σόλων Κασίνης, πρώην Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας (του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου), Προέδρου του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου και Προέδρου του Ειδικού Ταμείου ΑΠΕ κι Εξοικονόμησης Ενέργειας. Ο κ. Κασίνης παρουσίασε στην εν λόγω εκδήλωση και το βιβλίο του «Περί Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου».
Κατά το άνοιγμα της πολύ σημαντικής όπως εξελίχθηκε εκδήλωσης ο πρ. του ΤΕΙ Ν. Μητρόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στην συνέχεια ο κοσμήτορας του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Α. Χριστοφορίδης ανέγνωσε το ομολογουμένως πλούσιο βιογραφικό του κ. Κασίνη.

Στην ομιλία του ο κ. Κασίνης προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πώς Κύπρος και Αίγυπτος συμφώνησαν για την δημιουργία των ΑΟΖ τους ώστε να εκμεταλλευθούν τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου αλλά και πως δύο φορές, μία επί Σιμήτη και μία πρόσφατως επί Τσίπρα η Ελληνική κυβέρνηση έκανε πίσω την τελευταία στιγμή στην ανακήρυξη της δικής της ΑΟΖ λόγω τουρκικών αλλά και ενδοπολιτικών αντιδράσεων.

Στην συνέχεια έστρεψε τα πυρά του στις Τουρκικές κυβερνήσεις που στην περίπτωση ανακήρυξης της δικής τους ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα συμφώνησαν σε όλα τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες με την απέναντι Ρωσική πλευρά ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας δεν της επιτρέπουν να οριοθετήσει την δική της ΑΟΖ εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία αδύναμη χώρα.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Βουλευτών Σύριζα και εργαζομένων ΒΦΛ
Επόμενο άρθροΤην Πέμπτη στη Βουλή το ασφαλιστικό