Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ στην Οδό Αβέρωφ. Ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε πως σήμερα αναμένεται να παραδώσουν το έργο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «πρέπει να παραδώσουμε την πλατεία Καπνεργάτη στον εργολάβο για να συνεχίσει τις εργασίες ανάπλασης. Μετά από μας θα περάσουν τα δίκτυα υπογειοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ και το φυσικό αέριο. Είχαμε μια μικρή καθυστέρηση στην Αβέρωφ διότι όπως όλα αυτά τα έργα είχε απρόβλεπτα και απρόοπτα. Αλλιώς θα είχαμε παραδώσει την οδό Αβέρωφ σε κυκλοφορία το βράδυ του Σαββάτου όπως είχαμε υποσχεθεί.

Την Τρίτη θα ξεκινούσαμε το πρωί αλλά δεν μας άφησε η Αστυνομία επειδή ήταν η επίσκεψη του Πατριάρχη και έγινε αντιδρόμηση της Αβέρωφ. Στην πορεία προέκυψαν προβλήματα διότι βρήκαν βράχο γρανίτη, μετά υπήρχε μια επίχωση από παλαιότερα, όταν έγιναν εργασίες για την Καπναποθήκη και γι’ αυτό κατέρρευσε λιγάκι το πεζοδρόμιο. Την Τρίτη έσπασε ένα αγωγό ύδρευσης ο ΟΤΕ στην προσπάθεια να κάνει εκεί έργα οπότε πάλι θα έχει μια μικρή καθυστέρηση. Τέλος πάντως, εμείς είπαμε σήμερα (σ.σ. χθες) να παραδώσουμε το έργο.

Θέλει λίγη υπομονή απ’ όλους, το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας. Το δίκτυο που αλλάζουμε τώρα στην περιοχή είναι από το 1926, οπότε αξίζει τον κόπο να κάνουμε όλοι λίγη υπομονή. Θα είναι κάποιες μέρες, 5-6 το πολύ, θα περάσουν όμως».

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Και πρόσθεσε πως «Τα έργα θα συνεχιστούν στο κέντρο της πόλης. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα προχωρήσουμε και στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και στους γύρω δρόμους. Από τον εργολάβο ζητήσαμε κάθε δρόμο που ανοίγει, να γίνεται άμεσα η αποκατάσταση και μετά να πηγαίνουμε στον επόμενο. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στο κέντρο μέχρι τέλος Νοεμβρίου και μετά θα σταματήσουν λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων.

Τα δίκτυα και οι υποδομές που γίνονται στην πόλη γίνονται για την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών και να βοηθήσουμε την πόλη, που ως τουριστικός προορισμός πλέον να μπορεί να εξυπηρετηθεί. Τα έργα δεν γίνονται λαπαροσκοπικά, αναγκαστικά θα ταλαιπωρηθούμε όλοι. Τα συνεργεία μας στην οδό Αβέρωφ δεν σταμάτησαν να δουλεύουν ούτε το Σαββατοκύριακο».

ΟΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Για την οδό Ναυπλίου είπε ότι «η παρέμβαση έχει γίνει, ο δρόμος δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία και αυτήν τη στιγμή έχει μείνει κλειστό το πεζοδρόμιο στη γωνία για να μπει ο τοπικός σταθμός τηλεελέγχου και ρύθμισης της πίεσης. Όταν μπει, θα γίνει πλήρης αποκατάσταση του πεζοδρομίου».

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη για τις αγροτικές αποζημιώσεις έγινε στο Ποδοχώρι, δηλώσεις Χρ. Γάκη
Επόμενο άρθρο“Χωρίς μόνιμο προσωπικό πώς θα λειτουργήσει το Ειρηνοδικείο Θάσου” αναρωτιέται ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας Μαυρίδης Συμεών