%ce%bc%ce%bd%ce%b2%ce%be%ce%ba

Ολοκληρώθηκε προχθές η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης των 75 ατόμων που εργάζονται στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καβάλας που έχει ισχύ έως το τέλος του 2017 και θα ακολουθήσουν και άλλοι τομείς στο Νοσοκομείο. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου σχολίασε πως οι εργαζόμενοι αυτοί θα είναι πλέον σαν δημόσιοι υπάλληλοι.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπογραφής των συμβάσεων από τους 75 εργαζόμενους στην καθαριότητα με τα νέα δεδομένα, αυτό έχει τελειώσει. Άρα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με εργαζόμενους που έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας. Τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα πια για αυτούς, διότι αν στο παρελθόν με την προηγούμενη σύμβαση έργου που είχαν υπογράψει υπήρχαν κάποιες δυσκολίες να ερμηνεύσει κανείς πώς θα παίρνουν την  άδεια και τα ρεπό τους, τώρα αυτοί οι άνθρωποι θα είναι σαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, απλά έχουν υπογράψει μαζί μας μια σύμβαση εργασίας μέχρι το τέλος του 2017. Κατά τα άλλα είναι πάρα πολύ καλά τα πράγματα για αυτούς και επομένως αυτό το κομμάτι έχει κλείσει».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο κομμάτι της εστίασης τονίζοντας ότι «Έχουμε νομίζω προχωρήσει πάρα πολύ και στο κομμάτι της εστίασης, 24 εργαζόμενοι θα κληθούν άμεσα (σ.σ. ίσως και σήμερα) να υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας με τα νέα δεδομένα, οπότε θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και για αυτούς και ακολουθεί το κομμάτι της φύλαξης. Είπαμε εκεί ότι υπάρχει μια δυσκολία, θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

Αναλυτικά για το κομμάτι της φύλαξης ο κ. Καρασαββόγλου διευκρίνισε πως «εμείς θα εφαρμόσουμε το νόμο. Αν λοιπόν σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο είναι δυνατόν να προσφέρουμε εμείς καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους της φύλαξης και να είμαστε και φθηνότεροι από τον εργολάβο θα το κάνουμε. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έξω από το πλαίσιο του νόμου. Αυτό ψάχνουμε για να δούμε πώς ακριβώς είναι τα πράγματα. Ως προς το οικονομικό κομμάτι υπάρχει μια εικόνα, υπάρχει μια δυσκολία εκεί πέρα, αλλά δεν είναι το καθοριστικό κριτήριο για να επιλέξεις άλλου τύπου σχέση εργασίας με τους εργαζόμενους».

Όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων από το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν εργολάβοι, αναμένεται το ποσό να φτάσει στο ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Καρασαββόγλου. «Τις τελευταίες μέρες συζητάμε με προμηθευτές από την ευρύτερη περιοχή και κυρίως από το Νομό Καβάλας, τους ζητάμε να βοηθήσουν να κάνουμε μια έκπτωση στα προσφερόμενα είδη και υπηρεσίες, άρα λοιπόν θα εξοικονομήσουμε και από κει πόρους. Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσουμε από τις μεγάλες εταιρίες φαρμακευτικές και άλλες να έρθουν επίσης και να συζητήσουμε και με αυτούς, προκειμένου να μειώσουμε και με αυτούς τις τιμές στις οποίες προσφέρουν τα προϊόντα τους. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Καβάλας είναι περίπου στα 23 εκ. ευρώ» εκτίμησε ο κ. Καρασαββόγλου.

Αναφορικά με την πιθανότητα να τεθεί σε αργία διευθυντής κλινικής, ο διοικητής του νοσοκομείου τόνισε πως «είναι μια παλιά ιστορία αυτή. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, δεν έχει τελεσιδικήσει και επειδή δεν πρέπει ποτέ να προτρέχουμε και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις αποφάσεις των δικαστηρίων, θα έλεγα να περιμένουμε να δούμε πώς θα τελεσιδικήσει αυτό το ζήτημα. Είναι στελέχη του νοσοκομείου και ζητείται από αυτούς να καταθέσουν και το κάνουν, είναι και άλλα πράγματα σε εξέλιξη. Αν υπάρχουν υπόνοιες ή καταγγελίες ότι έχουν γίνει υπερσυνταγογραφήσεις γιατί να μην το ψάξουμε το ζήτημα; Θα το ψάξουμε, φυσικά. Πριν από δυο βδομάδες είχαν έρθει εδώ ελεγκτές του υπουργείου Υγείας προκειμένου να δουν το ζήτημα της υπερσυνταγογράφησης των επιθεμάτων. Έχουμε πληροφορίες ότι θα ψάξουν και άλλα πράγματα εδώ στο νοσοκομείο για άλλα είδη που χρησιμοποιούνται. Να έρθουν και να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς θα τους στηρίξουμε. Διότι πρέπει να είναι όλα καθαρά και πάνω από το τραπέζι. Αυτά γίνονται με εισαγγελική εντολή. Έρχονται κατ΄ εντολή εισαγγελέα λοιπόν, θα συγγράψουν το πόρισμά τους και θα το καταθέσουν στον εισαγγελέα. Και αν ο εισαγγελέας δει ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει περαιτέρω να ψάξει και να καταλογίσει και ευθύνες θα το κάνει».

Προηγούμενο άρθροΕκλογές Στο Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων Και Τεχνών Καβάλας
Επόμενο άρθροΣτο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου της Καβάλας το έργο «Η Διαθήκη του Σαίξπηρ»