Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στον Νομό Καβάλας. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Απόστολος Βαγενάς σημείωσε ότι με την εμπειρία τους έφεραν σε πέρας την όλη διαδικασία.

Όπως ανέφερε “Τελείωσαν οι γραπτές εξετάσεις, όλα πήγαν ομαλά από οργανωτικής πλευράς βέβαια και τελειώνουν και τα ΕΠΑΛ με τις δικές τους εξετάσεις.

Ξεκινάμε μετά τον κύκλο των εξετάσεων για τα ΤΕΦΑ, τα αγωνίσματα όπως είναι γνωστά”.

Μια διαδικασία που θα φτάσει τα μέσα Ιουλίου. “Οι συνάδελφοι κάνουν τη διαδικασία αυτή ως την πιο έγκυρη στην συνείδηση του κόσμου από άποψης διαφάνειας και αυτό οφείλεται στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια. Μιλάμε για μια εξαιρετική διαδικασία. Όλο το πλαίσιο είναι ίδιο για όλους. Ακόμη και τα θέματα είναι ίδια για όλους. Άρα η δυσκολία δεν αφορά κάποιους. Αφορά τους πάντες” τόνισε.

ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ

Και πρόσθεσε πως «Μάλιστα, φέτος το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να επιδείξει έντονα αντανακλαστικά και να επισπεύσει και επιμέρους διαδικασίες καθώς θα έχει -επί της ουσίας- να εφαρμόσει για πρώτη φορά τόσο το παράλληλο μηχανογραφικό όσο και το παραδοσιακό μηχανογραφικό που θα έχει μια νέα σημαντική παράμετρο που δεν είναι άλλη από την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τη συζήτηση μονοπώλησε η Ε.Β.Ε., οι σκέψεις και η αγωνία των υποψηφίων, δεν παύει παραδοσιακά να επικεντρώνεται στις «κλασικές» βάσεις εισαγωγής. Βέβαια, ο κάθε υποψήφιος φέτος, πρώτα θα πρέπει να εξετάσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής για να γνωρίζει αν έχει τη δυνατότητα καταρχάς να δηλώσει το εκάστοτε τμήμα και εν συνεχεία, εφόσον «πιάσει» την τελική βάση εισαγωγής, τότε θα μπορεί να εισαχθεί σε αυτό.

Αναφορικά με τη φετινή χρονιά πάντως, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, περί τα τέλη του Αυγούστου την τελική εικόνα που θα αποτυπωθεί, καθώς εκτιμάται πως θα έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τρεις είναι οι βασικοί που θα διαμορφώσουν κατά κύριο λόγο τις βάσεις και τις επιμέρους αυξομειώσεις τους:

Οι θέσεις των εισακτέων
Οι επιδόσεις των υποψηφίων και
Οι δηλώσεις προτίμησης όπως θα αποτυπωθούν στο μηχανογραφικό».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει στον επιδημιολογικό χάρτη να ειναι «πράσινη» η Θάσος
Επόμενο άρθροΤρίτος ο ΓΣ Ελευθερούπολης, κέρδισε τη Καρδίτσα με 55-65