Το Σάββατο 20/7 ήταν ξεχωριστό για την Δ.Ε. Ελευθερών καθώς δεκάδες δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα «13α ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΕΙΑ» τιμώντας την μνήμη του ήρωα ανθυπολοχαγού Δημήτρη Τσαμκιράνη που έχασε την ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974 στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των τούρκικων στρατευμάτων στην Κύπρο.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τη Νέα Πέραμο και οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, τερμάτισαν στο χώρο του Μνημείου στις Ελευθερές.

Μετά το πέρας του αγώνα και την απονομή των μεταλλίων και των επαίνων συμμετοχής, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα έφεδρου ανθυπολοχαγού Δημήτριου Τσαμκιράνη και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών από εκπροσώπους των Αρχών, του Στρατού, του δήμου Παγγαίου, Πολιτιστικών Συλλόγων και συγγενών του Δημήτρη Τσαμκιράνη.

Η αντιδήμαρχος Ελευθερών, Ελένη Μπενή, ευχαρίστησε ιδιαίτερα «τον διοικητή και υποδιοικητή του Α.Τ. Νέας Περάμου Ιωάννη Πουλαρινό και τον Χρήστο Κούτρα, τη ΜΟΤΟΕ Νέας Περάμου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού, τον κ. Παλληκαρίδη Χρήστο, τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου, τον Αθλητικό Σύλλογο «Κεραυνός Ελεύθερων», τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιό και τον νέο πρόεδρο Ελευθερών Μανώλη Δάβανο, τους Άγγελο Δάβανο και Γιώργο Γιατζιτζή για την προσφορά τους σε νερό και πάγο στη διάρκεια της διαδρομής καθώς και τη Νατάσα Θεοδοσίου, υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Δήμου Παγγαίου».

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε τουριστικό λεωφορείο στην Εγνατία οδό
Επόμενο άρθροΈκπληξη Μητσοτάκη: 22% μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον φετινό Αύγουστο