Ιδιαίτερα αυξημένη παραμένει η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα στις Σέρρες και σήμερα, δεύτερη μέρα της ελεύθερης μετακίνησης τουριστών και επισκεπτών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Τρία με τέσσερα χιλιόμετρα φτάνει η ουρά των αυτοκινήτων, μέσα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς δόθηκε νωρίτερα η οδηγία για πλήρη έλεγχο όλων των οχημάτων και των επισκεπτών, που εισέρχονται στη χώρα.

Από σήμερα, με σχετική οδηγία είναι ελεύθερη η διέλευση Σέρβων πολιτών από το τελωνείο του Προμαχώνα, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ανθρώπους του τουρισμού της Β. Ελλάδας, για το αιφνιδιαστικό μπλόκο στους πολίτες τρίτων χωρών, παρά το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων. Σε 200 Σέρβους, που επιχείρησαν να εισέλθουν χθες στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας, τους απαγορεύτηκε η είσοδος και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν πίσω, γεγονός που μπλόκαρε την κίνηση των οχημάτων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

“Οι Σέρβοι είναι φίλοι μας και πιστεύω θα μας συγχωρήσουν. Τους φέραμε σε δύσκολη θέση”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, το πρωί της Τρίτης (16/6).

Σε ότι αφορά την πρώτη μέρα, η εικόνα φάνηκε στα σύνορα από νωρίς, με τον κ. Παρασχούδη να αναφέρεται στην ταλαιπωρία εκτός των Σέρβων και τους στους επισκέπτες από Βουλγαρία και Ρουμανία λόγω της πολύωρης αναμονής. “Για όλο τον πλανήτη η μέρα αλλάζει στις 12 το βράδυ, για την Ελλάδα στις 12 το μεσημέρι. Περίμενε αρκετός κόσμος με όλη την πίεση που μπορεί να αισθάνονται οι υπάλληλοι και όλοι όσοι διαχειρίζονται το πέρασμα των συνόρων είτε για την ασφάλεια είτε για την υγιεινή”.

Από χθες το μεσημέρι και έπειτα άρχισαν τα φέρι μποτ να γεμίζουν με επιβάτες, ωστόσο όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό είναι συγκρατημένοι: “Μπορεί να φαίνονται πολλοί στα σύνορα αλλά θα πάρει καιρό ώστε το νησί να έχει μία αξιοπρεπή κίνηση. Οι κρατήσεις είναι αυτές που είχαν γίνει μέχρι το Φεβρουάριο και με αυτές προσπαθούμε να βολευτούμε και τις αλλάζουμε. Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια και δεν κάνει κρατήσεις. Πολλοί που έρχονται με τον οδικό τουρισμό προτιμούν να το κάνουν την τελευταία στιγμή ώστε να διαπραγματευτούν και μία καλύτερη τιμή. Αλλάζει για φέτος το μοντέλο των κρατήσεων. Δεν μπορείς να προετοιμαστείς, τι προσωπικό θα πάρεις, τι προμήθειες. Δημιουργεί μία σύγχηση”, σημείωσε ο κ. Παρασχούδης .

Σχετικά με τις πτήσεις από το αεροπορικές πτήσεις υπάρχει πρόβλημα και γι αυτό στηρίζονται όλοι στον οδικό τουρισμό. Υπάρχει επιφύλαξη σε ότι αφορά και τους Βρετανούς. “Έχει περιοριστεί αρκετά η αγορά. Αυτή η σεζόν θα είναι μόνο για να κρατηθούμε. Δουλεύουμε για το 2021. Η ζημιά είναι μεγάλη, αλλά αν δεν κτίσουμε φέτος δεν θα έχουμε συνέχεια για τις επόμενες“.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου χτύπησε το καμπανάκι σε ότι έχει να κάνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όσα πρέπει να γίνουν: “Παρότι τα σκεφτήκαμε νωρίς δεν τα υλοποιήσαμε. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες οδηγίες για όλα. Υπάρχει πρόβλημα με τους γιατρούς αναφοράς. Δεν έχει οριστεί ξενοδοχείο στο οποίο θα πηγαίνουν τα κρούσματα. Υπάρχουν ακόμα θέματα”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Πάρης Παρασχούδης στο Lobby 101.8 απο το 32.50

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/644691913056273/?t=1972

Προηγούμενο άρθροΤοποθέτηση ηλεκτροκίνητης ράμπας κολύμβησης Seatrac για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία Κεραμωτής
Επόμενο άρθροΑθ. Τσώνης | Συνεργασία με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου – Τι λέει για την έναρξη της σεζόν και το στοίχημα της επόμενης μέρας