Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στον καταυλισμό της Ασπρης Αμμου, όπου ομάδα προσφύγων έκλεισε συμβολικά για περίπου τριάντα λεπτά τον δρόμο.

Παράλληλα όπως αναφέρουν η κατάσταση με τα κουνούπια εντείνεται όσο περνάει ο καιρός όπως χαρακτηριστικά δείχνουν με το μικρά παιδιά (στο βίντεο κάτω) να έχουν γεμίσει τα σώματα τους με εξανθήματα. Τονίζουν πως υπάρχουν και πολλά φίδια στην περιοχή, αλλά και έντομα που δυσκολεύουν την διαμονή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρούν σε τέτοιου είδους κίνηση. Αυτή τη φορά διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό, αλλά και για το φαγητό, που όπως υποστηρίζουν είναι κάκιστο. 

Ο Αχμετ, Σύρος πρόσφυγας δήλωσε: «Κλείσαμε σήμερα των δρόμο γιατί λόγω της βροχής μπήκε νερό στις σκηνές και είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Επίσης σήμερα είχαμε πρόβλημα και με το φαγητό γιατί βρήκαμε μούχλα στο ψωμί ενώ έχουμε και πολλά φίδια. Τίποτα δεν αλλάζει. Οταν βρέχει μπαίνει νερό στην σκηνή. Το φαγητό δεν είναι καλό και οι συνθήκες διαβίωσης είναι κακές. Δεν μας λένε πόσο καιρό θα καθίσουμε εδώ». 

Ενω όπως σημειώνει ο Αχμέτ θα κλείσουν και πάλι τον δρόμο συμβολικά για μερικά λεπτά την Τρίτη στις 15:00 αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν. 

Προηγούμενο άρθροΨεκασμοί κατά των κουνουπιών και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΗ Αποκαθήλωση του Κυρίου