Δίνουμε ξανά ζωή, σε υλικά που δεν χρειαζόμαστε πια!

Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας υλοποίησε την εικαστική δράση «Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση» με αφορμή τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.

Στη δράση έλαβαν μέρος οι μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων, οι οποίοι δημιούργησαν διακοσμητικά και χρηστικά έργα από υφάσματα που δεν χρησιμοποιούν πια, δίνοντας τους ξανά ζωή!

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τις αξίες και τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης και κατ΄ επέκταση της εξοικονόμησης πρώτων υλών, μαθαίνοντας στην πράξη πως όλα τα υλικά είναι χρήσιμα, αρκεί να έχεις φαντασία και δημιουργικότητα!

Τα έργα των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, έλαβαν προβολή στη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen Δήμου Καβάλας στην κατηγορία «ΣΧΟΛΕΙΑ»
(Δείτε όλα τα έργα στο link: www.followgreen.gr/kavala/Vote/single/
«Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση»).

Τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή δηλώνοντας «Μου αρέσει» και παρακάτω παραθέτουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
1η και 2η θέση κατέλαβαν δημιουργίες μαθητών του 4ου Νηπιαγωγείου Καβάλας
Την 3η θέση κατέλαβε το 8ο Νηπιαγωγείο Καβάλας

Όλες οι σχολικές μονάδες θα λάβουν έπαινο συμμετοχής, ενω τα σχολεία που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις θα λάβουν επιβράβευση πόντους στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Καβάλας συγχαίρει όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους και ευελπιστούμε τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις ανακύκλωσης!

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και πολλές όμορφες στιγμές να σας συνοδεύουν στη νέα χρονιά!

Προηγούμενο άρθροMeteokav.gr: Παγίωση των φθινοπωρινών χαρακτηριστικών αναμένεται στην περιοχή μας τις επόμενες ώρες
Επόμενο άρθροΗ ΔΕΥΑ Καβάλας αποπλήρωσε την ετήσια δόση για το 2022 ύψους 463.000€ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων