Ένας τρανός χορός από τις Λαζαρίνες της Αιανής Κοζάνης και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, στήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Καβάλας!

Το έθιμο των Λαζαρίνων ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια των περαστικών και του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος ευχαρίστησε τις κυρίες του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής “Η Πρόοδος” για την έκπληξη που του έκαναν, αφού εκτός από την αναγγελία της Ανάστασης του Λαζάρου και του ερχομού της Άνοιξης, του χάρισαν και μία τούρτα για τα γενέθλια του, και υποσχέθηκε ότι θα τις καλέσει σε μία από τις επόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας.

Η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής “Η Πρόοδος”, Βάγια Γαλάνη, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στον κ. Μουριάδη, παρουσίασε στους δημοσιογράφους το έθιμο των Λαζαρίνων, ενώ η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου, σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται τα έθιμα μας και να μεταλαμπαδεύονται στη νέα γενιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της σημερινής εκδήλωσης, οι Λαζαρίνες με τις πανέμορφες, μορφοκεντημένες και πολύχρωμες φορεσιές τους, προσκύνησαν τις εικόνες του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και έψαλαν το «μοιρολόι της Παναγίας», εντός του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια τραγούδησαν και χόρεψαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Ιερέα, όπως ορίζει το έθιμο, και πέρασαν μέσα από κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, ψάλλοντας τα κάλαντα του Λαζάρου.

Προηγούμενο άρθροΕικαστική παρέμβαση στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας από τον ζωγράφο, Γιάννη Κανίογλου
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους πυροσβέστες και τους εργαζόμενους της Energean στην Καβάλα