Οι καθηγητές της Σχολής Θετικών Επιστημών κ.κ. Βασίλης Καμπουρλάζος, Γιώργος Κύζας και Θανάσης Μητρόπουλος περιλαμβάνονται στην επικαιροποιημένη λίστα Stanford με το 2% των καλύτερων επιστημόνων του κόσμου! Ο κοσμήτορας κ. Θανάσης Μητρόπουλος υπογράμμισε ότι είναι μία αναγνώριση για την σχολή τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι υπάρχουν και καλές στιγμές για το Πανεπιστήμιό μας. Η νεοσύστατη Σχολή μας, που ιδρύθηκε το 2019, έχει τέτοιες επιτυχίες και δεν είναι μόνο αυτές. Έχει κι άλλες που ελπίζουμε να τις ανακοινώσουμε σύντομα. Επίσης έχει εξαίρετους επιστήμονες και στα τρία τμήματα, Χημείας, Φυσικής και Πληροφορικής. Είναι μία Σχολή που αρχίζει σιγά- σιγά να εγκαθιδρύεται μέσα στο Πανεπιστημιακό τομέα, έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι θα πάει καλά. Είναι κάτι που πρέπει και να το τονίσουμε και να ζητήσουμε τη συμπαράσταση των Καβαλιωτών έτσι ώστε η Σχολή να βρει το δρόμο που πρέπει προς τα πάνω.

Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Και οι άλλοι συνάδελφοι που έχουμε στη Σχολή μας δεν υστερούν ιδιαίτερα. Υπάρχουν πάρα πολλοί εξαιρετικοί επιστήμονες μέσα στο Σχολή που πολύ σύντονα θα τους δούμε σε ανάλογες λίστες. Έχουν κάνει πάρα πολύ μεγάλη ερευνητική δουλειά, η Σχολή μας ειδικεύεται στη γνώση η οποία αποκτάται μέσα από την έρευνα. Δεν μπαίνουμε απλώς στις τάξεις για να κάνουμε το μάθημα όπως θα γινόταν στο Λύκειο αλλά μπαίνουμε στις τάξεις για να διδάξουμε αυτά τα οποία έχουμε μάθει ερευνώντας. Αυτό είναι το μυστικό της καλής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η Σχολή μας ακολουθεί αυτήν τη γραμμή απαρέγκλιτα και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και άλλες αναγνωρίσεις. Στο Τμήμα Φυσικής, για παράδειγμα, διδάσκουν σε ένα παράλληλο πρόγραμμα σπουδών 3-4 διακεκριμένοι επιστήμονες παγκοσμίου φήμης στους φοιτητές μας. Υπάρχουν κι άλλες επιτυχίες και ας ελπίσουμε ότι θα τα δει αυτά και του Υπουργείο Παιδείας και θα διαπιστώσει ότι έχουν να κάνουν με μία καλή Σχολή που θα πρέπει να την ενισχύσουν».

ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν την εβδομάδα οι φοιτητές μας έχουν ενημερώσει ότι έκλεισε για τις γιορτές το Πανεπιστήμιο και θα επιστρέψουν στις 10 Ιανουαρίου. Ακόμη έχουν ολοκληρωθεί τα συνεργεία καθαριότητας και είναι σε ετοιμότητα πλέον.

Αρχίζει να ομαλοποιείται η κατάσταση. Αυτό που περιμένουμε είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το νέο νομικό πλαίσιο που θα εξαγγείλει η υπουργός Παιδείας και να δούμε πώς η Σχολή μας στην Καβάλα, που έχει όλες τις προδιαγραφές για να σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, θα οργανωθεί μέσα στο νέο ακαδημαϊκό χάρτη».

Προηγούμενο άρθροΑύξηση της κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας αναμένεται λόγω γιορτών και φοιτητών
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Ελπίζουμε ότι το τέλος του χρόνου θα μας αφήσει ένα μικρό χαμόγελο