Οι 14 εργαζόμενες της Καβάλας στο “Βοήθεια στο Σπίτι” ζητούν τη στήριξη του δήμου Καβάλας και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Αναλυτικά:

“Στηρίξτε μας!
«Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στις 7/01/2019 14 εργαζόμενοι του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του Δήμου Καβάλας με προϋπηρεσία από 15 εως 18 έτη κάναμε αγωγή προς το ΝΠΔΔ, διεκδικώντας τη αναγνώριση της σχέσεως εργασίας μας ως αορίστου χρόνου. Πριν την εκδίκαση της υπόθεσης μας, ζητήσαμε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μην προβούν σε αντιδικία.

Πράγματι, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 10/06/2019, το σώμα αποφάσισε ομόφωνα με την 308/2019 απόφασή του να μας στηρίξει αναγνωρίζοντας το έργο μας και τη πολυετή προσφορά μας στους δημότες του Δήμου μας. Η απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 24/02/2020 με αριθμό 59/2020 ήταν θετική, αναγνωρίζοντας ότι συνδεόμαστε με το ΝΠΔΔ από την αρχική μας σύμβαση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης συναντηθήκαμε με τη νέα διοίκηση του Δήμου, η οποία είδε θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έκβαση της υπόθεσης και αρχικά δεσμεύτηκε να μην προβεί σε έφεση αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα της υπηρεσίας μας για τους δημότες της Καβάλας.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν και σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22/4/2020 ενημερωθήκαμε για την αλλαγή στάσης της διοίκησης. Μας ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, φοβούμενη ότι δεν θα καταθέσουμε αιτήσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα προκήρυττε τις θέσεις μας. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι με την κατάθεση των αιτήσεων στον ΑΣΕΠ δεν θα ασκηθεί Έφεση και για τον λόγο αυτό θα εξαντλήσει όλο το χρονικό περιθώριο που δίνει ο Νόμος για την άσκηση της έφεσης, δηλαδή με τα τρέχοντα δεδομένα στις 8/6/2020.

Για μια ακόμη φορά και ενώ η προκήρυξη εκδόθηκε στις 18/5/2020 πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του ΝΠΔΔ άλλαξε γνώμη και πήρε απόφαση στις 20/5/2020 με την 48/2020 απόφαση ΔΣ για άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της διορίας, χωρίς να περιμένει να γίνει η κατάθεση των αιτήσεων μας όπως μας είχαν υποσχεθεί.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεσμευθήκαμε απέναντι στην διοίκηση ότι θα υποβάλλουμε αιτήσεις για τη συγκεκριμένη προκήρυξη και αυτό θα γίνει άμεσα από τη πλευρά μας αφού η προκήρυξη έχει ήδη εκδοθεί.

Καλούμε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο να μας στηρίξει και να τοποθετηθεί απέναντι στην απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ .

Σας καλούμε να αποτρέψετε με την απόφασή σας την κατάθεση έφεσης».

Προηγούμενο άρθροΒαγγέλης Παππας: Οδικώς μπορεί να σωθεί ο τοπικός τουρισμός
Επόμενο άρθροΣτεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος