Κάθετα αντίθετοι είναι οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών στο νέο νομοσχέδιο. Πλήν όμως σύμφωνα με τον κ. Αυγουστή Περίτσαλη για τους παλιούς επαγγελματίες των Λαϊκών τα πράγματα είναι καλύτερα.

Όπως τόνισε αρχικά “Για το νομοσχέδιο που μας κυνηγάει θα πρέπει να πούμε ότι έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα βέβαια. Για εμάς τους υφιστάμενους παραγωγούς που είμαστε ήδη στην αγορά έχουν γίνει κάποιες αλλαγές αλλά για τους καινούριους που μπαίνουν στην αγορά τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα.

Γιατί θα υπάρχουν θέματα με την μοριοδότηση, με τις καινούριες θέσεις, θα έχουμε δηλαδή κάποια ανοικτά μέτωπα. Για εμάς άλλαξαν κάποια δεδομένα, άρα θα έχουμε πλαφόν στις τιμές ελέω του ηλεκτρονικού καταστήματος….. Από που θα ξεκινάμε δηλαδή μέχρι θα φτάνουμε στις τιμές θα πρέπει να φαίνεται μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Αυτό για εμάς είναι δύσκολο, περίπλοκο και δεν είναι εφικτό. Εμείς είμαστε όλη την ημέρα στο χωράφι και στον αγώνα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε φρέσκα προϊόντα. Όσο για το θέμα της φορολογίας έχουμε αλλαγές μια και μας ζητούν στοιχεία μέσω του ΟΣΔΕ που κάνουμε και την οργανωμένη διαχείριση της καλλιέργειας ενώ θέλουν το 50% να διατίθεται στην λαϊκή . Αυτό όμως δεν είναι εφικτό. Γιατί εγώ μπορεί να διαθέσω το 50% της παραγωγής αλλά αν δεν υπάρξει παραγωγή και ενδιαφέρον τότε πώς θα το δικαιολογήσω;».

ΠΕΡΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΩΝ

Και πρόσθεσε πως « Ζητήσαμε διευκρινίσεις και αναμένουμε μέχρι την 1η Φεβρουαρίου που θα τεθεί σε διαβούλευση το όλο θέμα να γίνουν κάποιες αλλαγές. Αναμένουμε αν και ο νόμος πέρασε οπότε αναμένουμε τις αλλαγές που μας υποσχέθηκαν οι υπουργοί στην Αθήνα. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Αλλά όταν μπει ένα μεγάλο κοστολόγιο στον παραγωγικό τομέα τότε οι τιμές θα ανέβουν. Θα έχουμε μεγάλα κοστολόγια, θα έχουμε μεταφορά με ψυγεία και όλα θα φέρουν άνοσο στις τιμές. Έτσι θα πληρώσει ο πολίτης για αυτό και ζητάμε την συμπαράσταση του κόσμου ώστε όλοι μαζί να παλέψουμε για να μην έρθει η ανατίμηση των τιμών. Το μεροκάματο είναι σήμερα φθηνό και δεν αναλογεί με τις τιμές των άλλων αγαθών. Όλα τα πληρώνει ο καταναλωτής τελικά και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο ίδιος”.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς προβλήματα λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΞεκίνησε τα μαθήματα χορού στον «Πυθαγόρα» ο Σύλλογος Εβριτών