spirtzis3-604x354

Σημαντικά νέα έφερε από την Αθήνα ο Δημοσθένης Τουλκίδης, ο οποίος απροσδόκητα είχε ωριαία συνάντηση με τον υπουργό μεταφορών και υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Η γνωριμία του κ. Τουλκίδη με τον κ. Σπίρτζη αφορά στη συμμετοχή και των δύο στην κεντρική διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, κατά την περίοδο που ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν ο πρόεδρος του φορέα.

Θυμόμαστε μάλιστα ότι τον Μάη του 2016 όταν ο κ. Σπίρτζης είχε επισκεφθεί την Καβάλα είχε ανταλλάξει θερμή χειραψία με τον Δημοσθένη Τουλκίδη. Από το συγκεκριμένο χαιρετισμό προέρχεται και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Όσο παράξενο λοιπόν κι αν ακούγεται, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο υπουργικό γραφείο ο κ. Τουλκίδης έθεσε θέματα του δήμου Καβάλας συζητώντας με το Χρήστο Σπίρτζη για περισσότερο από μία ώρα. Ο κ. Τουλκίδης μετέφερε από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ τα νέα που κόμισε στη δήμαρχο Καβάλας.

Ειδικότερα, για το ζήτημα της σιδηροδρομικής Εγνατίας, προηγείται τις σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες. Η σιδηροδρομική Εγνατία ακολουθεί την Εγνατία οδό και η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στο τμήμα της Θεσσαλονίκη – Καβάλα.

Για το ζήτημα του οδικού άξονα Ε61, έχει εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τμήμα του δρόμου από το Σταυρό Αμυγδαλεώνα έως τον Άγιο Σίλα. Επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός θα υπάρξει από το υπουργείο και τότε μόνο να γίνει γνωστή η προβλεπόμενη χάραξη για το ίδιο τμήμα του Ε61.

Αναφορικά με την περιμετρική οδό Καβάλας, ο υπουργός υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει με ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ τη μελέτη για τη συνέχεια του δρόμου από τον κόμβο στο σανατόριο έως το Περιγιάλι. Η μελέτη θα προβλέπει κατασκευή μεγάλου τούνελ ώστε να αποφευχθεί η κοπή δέντρων. Η κατασκευή του τούνελ και του δρόμου έως το ύψος του Περιγιαλίου απαιτεί χρηματοδότηση της τάξεως των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΠετρίδη ή Σιμιτσή προτείνει το ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας για υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ
Επόμενο άρθρο20η γιορτή Ορεινής Κτηνοτροφίας