Όπως ήταν προγραμματισμένο, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών» πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου 2019 στην Καβάλα στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy.

Ομιλητές ήταν τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, η Νομικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου και η Δικηγόρος, Ουφούκ Μουσταφά.

Την ίδια μέρα οι υποψήφιοι και υποψήφιες ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Καβάλα, συναντήθηκαν με αγροτικούς συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών του Παγγαίου και του Νέστου, ενώ ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε το πρωί με υποψήφιους αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Και οι τρεις ομιλητές στάθηκαν κυρίως στο φάσμα των συντηρητικών και φασιστικών τάσεων οι οποίες, όπως σχολίασαν, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Ευρώπη, κάτι το οποίο ενισχύεται και από την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων σε κρατικό και κοινωνικό επίπεδο, κάτι το οποίο, όπως τόνισαν οι ομιλητές, μπορεί να ανασχεθεί μόνο με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

«Οι ανισότητες παράγουν ανασφάλεια για το μέλλον και η ανασφάλεια παράγει φόβο και εκεί έρχεται η ακροδεξιά και μετατρέπει τον φόβο σε μίσος, εμφανιζόμενη ως δύναμη αντισυστημικής διαμαρτυρίας και τελικά αποδεικνύονται πιο συστημικοί από τους συστημικούς», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

«Σ’ αυτό το πλαίσιο, καταλαβαίνετε το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι ευρωεκλογές, για να καθορίσουμε αν θα πάμε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας, δε, ότι «ψήφος στη ΝΔ σημαίνει αυτόματα και ψήφος στον ανθέλληνα Βέμπερ, μεγαλύτερο ανθέλληνα και από τον Σόιμπλε».

Ο κ. Παπαδημούλης υπεραμύνθηκε, επίσης, της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι ήταν η μόνη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη και δη αριστερή η οποία δέχτηκε τόσο μαζική επίθεση έσωθεν και έξωθεν. «Ήμασταν μόνοι εναντίον όλων», σχολίασε.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενήθηκε η πολιτική εκδήλωση περιστοιχίζονταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς, αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο..

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΠροβλήματα στις σχέσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο διαπιστώνει ο Ξενοφών Κροκίδης
Επόμενο άρθροΡάμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα θα τοποθετηθεί στο αρχαίο Θέατρο Φιλίππων