no%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf-1-778x445

Δεν μπορεί κανένας γιατρός να «εκβιάζει» ένα Νοσοκομείο δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης αναφορικά με την περίπτωση του Ογκολόγου κ. Κασαράκη που δείχνει να θέλει να επιστρέψει στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης σημείωσε πως «στα νοσοκομεία η δουλειά που κάνουμε είναι ομαδική. Άρα οι ομάδες τα φέρνουν τα αποτελέσματα, δεν είναι ατομική η δουλειά ενός ανδρός ή μιας γυναικός. Το χημειοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο Καβαλιώτες αλλά και Δραμινούς, Ξανθιώτες και κάποιους Σερραίους λειτουργεί αρκετά χρόνια. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με μια πολύ έμπειρη ομάδα νοσηλευτική, αλλά και τρεις γιατρούς εκ των οποίων ο ένας είναι ο κ. Κασαράκης, ογκολόγος αποσπασμένος εδώ και αρκετά χρόνια από το Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης. Η άλλη συνάδελφος, η κ. Χαμαλίδου, είναι επικουρική επιμελήτρια της οποίας η θητεία λήγει στις 30/9, μαθαίνουμε ότι όχι μόνο για τη συγκεκριμένη αλλά για όλους τους επικουρικούς γιατρούς σε λίγες μέρες το υπουργείο θα δώσει ακόμα μια παράταση όσον αφορά τη θητεία, άρα θα παραμείνει και μετά την 1η Οκτωβρίου του 2017. Η διοίκηση φρόντισε να ενισχύσει αυτήν την ομάδα με μια αποσπασμένη από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης διευθύντρια γενική γιατρό. Είναι μια ομάδα η οποία έχει να φέρει σε πέρας όλους αυτούς τους ογκολογικούς ασθενείς από τους τέσσερις νομούς. Δυστυχώς κανένας από τους συγκεκριμένους συναδέλφους δεν είναι μόνιμος γιατρός του Νοσοκομείου Καβάλας και ιδίως από τους δύο ογκολόγους. Η προσπάθεια που υπάρχει και από την προηγούμενη και από την τωρινή διοίκηση είναι να αποκτήσουμε τις δικές μας μόνιμες δυνάμεις. Από την άλλη μεριά θέλουμε όχι μόνο τώρα αλλά σαν στόχος και του Ιατρικού Συλλόγου αλλά και του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, το χημειοθεραπευτικό τμήμα που λειτουργεί άψογα με τη συγκεκριμένη ομάδα θέλουμε να μετατραπεί σε ένα τμήμα που εκτός από τις χημειοθεραπείες να έχει και τα δικά του κρεβάτια και να νοσηλεύει ασθενείς. Αυτό προβλέπεται στην πρόταση που έφυγε από το νοσοκομείο στο υπουργείο για το νέο Οργανισμό και είναι πολύ ευχάριστο και το χαιρετίζουμε. Από την άλλη μεριά όμως ο συνάδελφος ο κ. Κασαράκης που είναι αποσπασμένος και δεν είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας παρότι δρα εδώ, για δικούς του προσωπικούς οικογενειακούς λόγους σκέφτεται ενδεχομένως να πάει στη μονάδα εκείνη από την οποία είναι αποσπασμένος στο Θεαγένειο. Αυτό είναι ένα θεωρητικό υπόβαθρο».

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Τόνισε δε με έμφαση πως «από την άλλη μεριά όμως δεν μπορεί κανένας είτε ο κ. Κασαράκης είτε ο Κροκίδης είτε κανένας άλλος με τα θέλω του να «εκβιάζει» καμία μονάδα υγείας όπως είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Εγώ μπορώ να πω ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ως νοσοκομειακός γιατρός ότι η ογκολογίά θα συνεχίσει να γράφεται με κεφαλαία γράμματα και να προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες είτε είναι ο Κασαράκης είτε οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος. Και αυτό το λέω γιατί ο ογκολογικός ασθενής είναι μεν αντικείμενο έρευνας και παρακολούθησης από τους συγκεκριμένους ογκολόγους, αλλά υποστηρικτικά τους δρούμε και πολλές άλλες ειδικότητες. Άρα διαβεβαιώνω ότι η ογκολογία θα γράφεται με κεφαλαία γράμματα ακόμα και αν ο συγκεκριμένος συνάδελφος για δικούς του προσωπικούς λόγους αποχωρήσει. Η δική μου αίσθηση είναι ότι δεν θα γίνει τίποτα. Αλλά από την άλλη μεριά λέω ότι στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και στα ιδιωτικά ακόμα, θα συνεχίσει να προσφέρεται ογκολογική φροντίδα υψηλού επιπέδου και με τον κ. Κασαράκη αλλά και χωρίς, αν ενδεχομένως αποφασίσει να γυρίσει στο Θεαγένειο».

Προηγούμενο άρθροΗ χωροθέτηση της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαράσταση στη μνήμη του ποιητή Ιωάννη Κωνσταντινίδη