Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η τουριστική κίνηση στην Θάσο όπως το επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννης Μαρκιανός.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μέχρι τώρα βλέπουμε μια πολύ καλή περίοδο. Αυτήν την εβδομάδα υπάρχει μία μικρή κάμψη αλλά συνεχίζουν να είναι καλές οι πληρότητες. Φαίνεται ότι και το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου θα κυλήσει πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν κρατήσεις, έρχονται και νέες. Από τα μέσα Σεπτέμβρη και μετά στηριζόμασταν στον αεροπορικό τουρισμό, δεν υπάρχουν πολλές πτήσεις, οπότε είναι αναμενόμενο από ‘κει και πέρα να αρχίσει μια απότομη πτώση. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, όμως, θα πάνε καλά τα πράγματα, αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο με τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αναφέρομαι στα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους.

Μέχρι τώρα δεν ήταν υποχρεωτικό να ρωτάμε για το ποιοι από τους επισκέπτες μας έχουν εμβολιαστεί. Οι έλεγχοι γινόντουσαν στο λιμάνι οπότε ξέραμε τι γίνεται και φάνηκε από τα κρούσματα που υπήρχαν στο νησί και ήταν λίγα. Αυτά τα φίλτρα δούλεψαν εξαιρετικά και αποφύγαμε κι εμείς να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις με τον πελάτη».

ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ

Πρόσθεσε ότι «στην αρχή της σεζόν οι Ρουμάνοι ήταν και μέχρι τα μέσα Ιουλίου η συντριπτική πλειοψηφία. Τέλος Ιουλίου μέχρι και τώρα είχαμε πάρα πολλούς Έλληνες επισκέπτες. Από ‘κει και πέρα, εμφανίστηκαν τον Αύγουστο οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι και μία πολύ δυνατή αγορά η Πολωνική που πέρυσι και φέτος πήγε πάρα πολύ καλά.

Για τους Έλληνες βοήθησε το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού αλλά κυρίως ήρθαν με δικά τους έξοδα. Επίσης ήρθαν και πολλοί νεαροί με τα voucher του εμβολιασμού.

Φέτος ξεπεράσαμε το όριο που βάλαμε, δηλαδή το 50% σε σχέση με το 2019. Υπάρχουν τουριστικές επιχειρήσεις που έφτασαν στο 90% σε σχέση με πρόπερσι».

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακή η τουριστική κίνηση στη Θάσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στη Νεάπολη την Παρασκευή